Szolnoki Olajbányász KK - Zalakerámia ZTE KK 73-78 (20-21, 19-18, 17-24, 17-15)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés.Szolnok, 1000 néző. Jv.: Győrffy, Farkas G., Nyilas.

 Szolnok: Frank, Jones (9), Tucker (25/12), Krisztics (3), Cakarun (20). Csere: Kovács P. (%6+), Tóth N. (3),Rudner (8/6), Pallai, Csák, Taiwo. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

ZTE: Johnson (20/6), Williams (3/3), Djuric (8/3),Szabó (7), Agafonov (18). Csere: Doktor (2), Simon (13/3)Gulyás (7), Kovács K. Bagó. Vezetőedző: Ante Nazor.

A hazai oldalon három játékos Davis, Prince, Juhos hiányzott betegség, sérülés miatt. A ZTE-ből Bibbins vírusos betegsége miatt nem tartott a csapattal.

Remekül kezdte a mérkőzést a zalai együttes. gyorsan elhúztak (3. p.: 4-11)Hazai időkérés után Tucker, Cakaru pontjai után zárkózott a Szolnok. Aztán egy furcsa eset történt. A ZTE edzője az öltözőbe zavarta Williamst, ezzel tovább csökkent a vendégek játékoskerete. Az első negyed végére, felzárkózott a Szolnok, nyílt lett a mérkőzés.

A második tíz percben ádáz csapat dúlt a pályán, egy-két ponttal vezettek a csapatok. A nagyszünetben 39-39-et mutatott az eredmény jelző. A harmadik negyed elején ismét a ZTE villogott. Főleg Agafonov játszott jól a palánkok alatt. A záró tíz perc elején biztosan vezetett a vendégcsapat 30. p.: 55-63).

A befejező tíz perc elején előbb technikait kapott a ZTE kispadja, majd a másik oldalon Kovácsot állították ki a játékvezetők. A házigazda ismét felzárkózott. A ZTE-ből előbb Bagó, majd Szabó pontozódott ki. A zalaiaknál viszont mindig akadt egy játékos, aki előlépett fő szereplővé. Ezúttal Gulyás döntött. Előbb bedobott egy ziccert, majd labdát szerzett, utána kosarat, a ZTE megnyerte a mérkőzést.

Bravúros győzelmet aratott a ZTE a Szolnok otthonában. A zalaiak bebizonyították nincs tartalékos csapat. A győzelmet a jó csapatjáték hozta meg. Amihez kellett Agafonov, Johnson és Simon jó egyéni teljesítménye is.

Értékelés:

Ante Nazor, a ZTE vezetőedzője: - Csapatom férfias küzdelemben nyert. A fiúk minden dicséretet megérdemelnek. Sok hibára késztettük az ellenfelet, ez volt győzelmünk kulcsa.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates