Családi összhang kosárlabdában.

 

Szabó Zsolt, a Zalakerámia ZTE KK NB I-es férfi kosárlabdacsapatának játékosa, már több éve tölti be a kapitányi tisztet. A rutinos játékost többek között arról kérdeztük, a tavalyi 10. hely után mire számít idén..


Szabo Zsolt- Mindenképpen erősebbnek tartom az idei csapatot, mivel öt légióssal játszunk- hangoztatta Szabó Zsolt. – Tudomásom szerint a klub először használja ki teljesen a légiós keretet. A külföldiek erősítésként érkeznek a csapatokhoz. Remélem, hogy mindegyikük sokat tud segíteni, jó játékukkal eredményesebbek lehetünk. A tavalyi tízedik helynél mindenképpen jobb szereplésre számítok.


- Eléggé kiegyenlítettek az erőviszonyok. Az újonc Oroszlányról sem lehet biztosan kijelenteni, hogy kieső. Jót tesz a bajnokságnak a kiegyenlítődés?


- Minden bizonnyal. A tavalyi is bizonyos szempontból kiegyenlített szezon volt. A csapatok játékoskeretét, edzőmérkőzéseit nézve még szorosabb kimenetelű találkozók lesznek az idei szezonban. Minden mérkőzésre nagyon oda kell figyelnünk.


- Ejtettünk szót a légiósokról, hogy húzó embereknek kell lenniük, de mennyire szorulnak háttérbe a hazai játékosok? Bár a szövetség érzi a veszélyt, idén öt légiós egyszerre nem lehet a pályán, egy magyar játékosnak ott kell lennie…


– Mindenképpen jó lépés a magyar játékosok szempontjából. Az is igaz, hogy ezzel a lehetőséggel viszont élni kellene a hazai kosarasoknak, főleg a fiataloknak.


- Elképzelhető, hogy idővel két magyar játékosnak kell a pályán lennie?


- Amikor fiatal voltam, akkor kettő volt a kötelező, ebből kiindulva sokat játszottam, talán ezért is fejlődtem sokat. A feltörekvő fiatal játékosoknak mindenképpen meg kell adni a játéklehetőséget. A többi már csak rajtuk múlik.


- A tavalyi bajokságban kellemes sorsolást kapott a ZTE, vezette is egy ideig a tabellát. Idén jóval nehezebb ellenfelekkel kell az elején megmérkőznie. Mi sűlhet ki ebből?


- Az idei szezon sorsolása kétségtelenül nehezebb. Biztos vagyok benne, hogy lehet ott is meglepetést is okozni, ahol nem mi vagyunk az esélyesek. Mindenképpen jó lenne jó rajtot venni, mivel az megalapozhatja a sikeres folytatást.


- A nyolc közé jutás a cél?

 

- Alapból igen, de reménykedem, hogy ebből több is kijöhet.


- Élete párja most lett a ZTE női csapatának kapitánya. Megbeszélik egymással a kosaras történéseket?


- Természetesen beszélünk otthon a kosárlabdáról, már mindketten régóta benne vagyunk. Kikérjük egymás véleményét, igyekszünk egymásnak segíteni.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates