Mindkét ZTE nyert az első napon.

Megkezdődtek Zalaegerszegen az 50. Forest Hungary Kosárlabda Göcsej Kupa küzdelmei.

A nyitányon a magyar NB I két jó képességű női csapata az Atomerőmű Szekszárd - UNI Győr MÉLY-ÚT lépett pályára. A tolna megyeiek kezdtek jobban, de a Győr átvette az irányítást és nagy küzdelemben 64-57-re nyert.

A második találkozón két férfi csapat küzdött a győzelemért. Az Információink szerint az osztrák első ligából száműzött BBC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers csekély ellenállást tanúsított a Sopron KC ellen, amely az első negyedben eldöntötte a mérkőzés sorsát és végül több mint 40 ponttal, 95-51-re nyert.

A harmadik találkozón első egerszegiként a ZTE NKK női csapata lépett pályára, a svéd Lulea Basket volt az ellenfél. A hazaiak végig kézben tartották a mérkőzés irányítását és 67-54-re győztek.

Ezután következett az ünnepélyes megnyitó, amelyen a csapatokat Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte. A megnyitó keretében át két utánpótláskorú tehetséget díjaztak. A lányok mezőnyében a dr. Katona György által alapított elismerést Baa Dominika, a Kanizsai Vadmacskák játékosa kapta. A fiúknál a Zsiros Tiborról elnevezett díjat Szalay Domonkos, a Zalakerámia ZTE KK játékosa vehette át.

Dr. Villányi Antal, a megyei kosárlabda-szövetség elnöke a Göcsej Kupa megrendezésében kifejtett eredményes munkájáért a város dicsérő oklevelét vehette át Balaicz Zoltán polgármestertől.

A nap zárásaként a Zalakerámia ZTE KK férfi csapata a szlovák BK Levicki Patrioti ellen lépett pályára. Nagy csatát hozott a két együttes találkozója, amelyen az egerszegiek izgalmas végjátékban egy ponttal nyertek (87-86).

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates