ZTEKosar5843Az idei keret erősebb a tavalyinál.

Megkezdte felkészülését a Zalakerámia ZTE KK NB I-es férfi kosárlabda-csapata. Az első foglakozáson csak a magyar játékosok vettek részt, a légiósok augusztus 20-ára érkeznek.

 

A csapat játékoskerete alaposan átalakult. A ZTE KK-nál a jövőben öt légiós lép majd pályára, akik már alá írt szerződéssel rendelkeznek. A csapattól távozott Dustin Ware, Bernard Thompson, Beliot Green, Kis Raul, Papp Péter, s legvégül Durázi Krisztofer. Érkezett: Zarko Djurics, Dirk Williams, Emanuel Ubilla, Reginald Johnson és Simon Kristóf.

 

ZTEKosar5843

 

– Az augusztus eleji kezdés előtt a fiatalokkal már három hetet gyakoroltunk - hangoztatta Bencze Tamás vezetőedző. - A fiatalokhoz most csatlakozott Szabó Zsolt és Simon Kristóf. Augusztus 20-tól lesz teljes a keretünk a légiósok érkezésével.

A pályán egy új arcot lehet felfedezni a pályán, Simó Bence az utánpótlásból érkezett.

-A légiósok érkezése után dől el, hogy marad a felnőtt csapat kereténél, vagy sem - folytatta Bencze Tamás. - Rajta múlik, hogy velünk marad-e. A vegyes felkészülésben hiszek, az elmúlt négy év során is így dolgoztunk. Ezen nem változtatunk. A fizikai felkészítés után a délutáni edzéseken mindig előkerül a labda is. Az edzőmérkőzéseket is viszonylag korán elkezdjük, a Veszprém ellen játszunk két összecsapásunk lesz - a légiósok nélkül.

Mint a vezetőedző elmondta, a felkészülés során lesznek zárt kapus találkozóik és olyanok is, amelyeket a szurkolók is megtekinthetnek.

- Más csapatoknál dolgozó kollégáimat megértem, ebben az időszakban jómagam is inkább a zárt kapus találkozók híve vagyok - indokolt Bencze Tamás. - Mivel még nem kész a csapat, egy-egy negatív nézői megnyilvánulás rosszul hathat a játékosra, csapatra egyaránt. Két kupán veszünk részt, a Göcsej és a Krasznai Kupán.

- Durázi Krisztofer a keret kialakulása után ment el. Miért?

- Durázit megkereste a Körmend, minden bizonnyal több játékpercet ígértek neki. Idén én is többet ígértem neki a tavalyinál, de azt is mondtam neki, hogy a posztján lesz légiós is. Ezzel együtt szakmai szempontból az a véleményem, ha egy játékos menni akar, akkor menjen.

(Stárics Kornéltól megtudtuk, hogy Durázit nem ingyen vitte el a Körmend, a kivásárlási ár megállapítása után bontották fel a szerződését, közös megegyezéssel.)

- Simon Kristóffal kapcsolatban lehetett olvasni, hogy egy orvosi vizsgálat után válik biztossá a szerződése?

- Kristóf másfél hónap múlva 100 százalékos állapotban lesz, számítok a játékára.

- A mostani játékoskeret első ránézésre erősebbnek tűnik a tavalyinál…

- Egyetértek, erősebb a keret a tavalyinál. Miként érnek össze csapattá, az más kérdés. A múlt évhez egy légióssal többen vagyunk. Mindenképpen jobban állunk, célunk az idei keretből egy jó csapat kialakítása.

Fotó: ztekosar.hu

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates