A csapatkapitány szerint kissé elfáradtak.

 

Hosszú ideig kacérkodott a felsőházzal a Zalakerámia ZTE NB I-es férfi kosárlabdacsapata. Az alapszakasz hajrája rosszul sikerült a zalaiak számára. A végén a középházban való maradásért is izgulni kellett, de összejött. Az alapszakaszról, a további tervekről Szabó Zsolt csapatkapitányt kérdeztük.


SzaboZsolt– Nem lehetünk elégedettek - így Szabó Zsolt. – A bajnokság első felében jól teljesítettünk, mondhatnánk úgy is, erőn felül. Megnőtt felénk az elvárás. Az alapszakasz második felére kissé elfáradtunk. A szerencse is elpártolt tőlünk, hosszú ideig kacérkodtunk a felsőházzal, végül nem sikerült oda bekerülnünk. Nem szabad elkeserednünk, van még esélyünk a nyolcba kerülésre. Ehhez a középszakaszban kell eredményesebben szerepelnünk. A szezon előtt egyébként is az első nyolcba jutás volt a cél.


- A felsőházba nem került be a ZTE, ez a márciusi gyenge szereplésnek köszönhető, amikor több hétközi mérkőzés is volt. Ekkor ütközött ki a fáradtság a csapaton?


– Az ősz során is voltak szerda-szombati mérkőzések, igaz, a szezon elején frissebbek voltunk. Az öt igazán rutinos játékos sokat volt pályán. Könnyen lehet, hogy fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk az alapszakasz végére. Nem akarok kibúvókat keresni, sajnos az alapszakasz végét elrontottuk.


- A középházban még inkább jönnek a szerda-szombat mérkőzések. Bírni kellene erővel, figyelemmel….


– Kétségtelenül így van. A Szegedet és a TF-et leszámítva a többi együttes közel egyforma játékerőt képvisel. Nem volt előre lefutott mérkőzés, így lesz a középszakaszban is. A sorozatmérkőzések ellenére bizakodó vagyok, hogy összekapjuk magunkat és bekerülünk a rájátszásba.


- A Pécs elleni hazai mérkőzés után Bencze Tamás azt nyilatkozta, hogy a csapat nem hajtotta végre az általa elképzelt taktikát…


- Nincs olyan, hogy a csapat ne akarná végrehajtani a taktikai utasításokat. Többen hibáztunk ebben a „műfajban”, az okot a fáradtsággal magyaráznám. Bár, ha a miértre egyértelműen tudnék válaszolni, megtenném. Biztosan előbbre tartanánk. Egy biztos, koncentrációban előre kell lépnünk.


- A középházban is a rutinos játékosokra hárul, hogy röpítsék a csapat képzeletbeli szekerét. Sikerülhet?


– A fiatalokat sem írnám le, az alapszakaszban nekik is voltak jó mérkőzéseik. Kétségtelen tény, itt a középházban mindenkinek többet kell nyújtania, rutinosabb és fiatalabb játékosnak egyaránt, ha be akarunk kerülni az első nyolcba.


– Oda érhet az első nyolcba a Zalakerámia ZTE?


– Ehhez a hazai mérkőzéseinket nyerni kell, ami az utóbbi időben nem nagyon sikerült. Mellette nem ártana egy-két idegenbeli bravúr se. Sportemberek vagyunk küzdeni fogunk, hogy céljainkat elérjük.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates