A fiataloknak nincs megtiltva a kosárra dobás

 

Jól kezdte a bajnokságot az NB I-ben a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapata. Négy győzelemmel nyitott, utána viszont becsúsztak a vereségek. Az Alpok Adria Kupában a csoportjából már továbbjutott a ZTE.


BenczeTomi- Mennyire elégedett a rajttal Bencze Tamás, a csapat vezetőedzője?


- Reálisnak mondható eddigi szereplésünk –vélekedett Bencze Tamás. – Bizonyos szempontokat nézve lehetne jobb és rosszabb is. Nálunk jobb játékoskerettel rendelkező csapatok állnak rosszabbul, de a fordítottja is igaz. A győzelmeket nem kell megmagyarázni, de nem mindig lehet nyerni. A vereségeinkhez több esetben döntő módon hozzájárultak saját hibáink. Többször hullámvölgybe kerültünk, amiből nem sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe. A szerda- szombat ritmus még jelentős megterhelést okoz nekünk, de az Alpok Adria Kupát a fiatalok érdekében bevállaltuk.


- Az Alpok Adria Kupát a fiatalok fejlődése miatt vállalták be, de a továbbjutáshoz kellettek a rutinos játékosok is…


- A fiatalok fejlődésének szánjuk valóban. A kettős terhelést kétségtelen megérezzük. Így legutóbb már két rutinos játékos pihent az osztrák csapat ellen, hogy frissek legyenek a bajnokira. Igaz, nem lehet összehasonlítani egy Alpok Adria Kupát egy rangosabb európai kupával, a lebonyolítás azonban azonos. Játszani kell, utazni kell, ami fárasztó, még akkor is, ha az Alpok Adria Kupa nem éri el más nemzetközi kupák szintjét. A fiatalok legutóbb Ausztriában bizonyították, lehet rájuk számítani, igaz egy családias hangulatú találkozón. Az lenne a jó, ha a magyar bajnokságban nagyobb nézőszám előtt is nyújtanák ezt a teljesítményt.


- Mennyire sikerült összehangolni az amerikai és ukrán stílust a csapatnál?


- Bő másfél hónapja vannak itt légiósaink. Nem a két stílussal van a gond, hanem, hogy nem egyformán olvassák a játékot, amit az összeszokottság hiányára vezetek vissza. Fontos, hogy összehangoljuk a légiósaink játékát, mert a 2-2-re alapul a játékunk.


- Térjünk vissza a fiatalokhoz. Ők még támadásban keveset tudnak hozzá tenni a csapat játékához…


- A fiataloktól azt várom, hogy stabilan védekezzenek egyénileg, s csapat szinten ne hibázzanak. Támadásban ismerjék figuráinkat, ne álljon meg náluk a labda. Ha ehhez még hozzáteszik a pontszerzést, az nagyon jó. Nincsen nekik megtiltva, hogy dobjanak kosárra. Igaz, nem elsősorban rájuk vanak kidolgozva a figurák, de ismételten mondom, nincs megtiltva számukra a dobás.


- A folytatásban a kupa vagy a bajnokság élvez elsőbbséget?


- Egyértelműen a bajnokság.


- A bajnokság egynegyede telt el, már körvonalazódnak az erőviszonyok. Ott lehet a ZTE az első nyolcban?


- Az Alba, a Szolnok a Pécs az első ötbe pályázik jó eséllyel, a többiek harcolnak a maradék öt helyért. A TF biztosan nem lesz ott, és talán a Szeged az, amely nem kerülhet az első nyolcba. A többiek között kis különbségek döntenek. Egy Jászberénynek sem kisebb az esélye, mint nekünk. Továbbra is úgy látom, nagyon meg kell küzdenünk a nyolcba kerülésért. Döntő lesz, hogy idegenben hány mérkőzést tudtunk nyerni.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates