Újoncként a döntőben a ZTE ZÁÉV.


Újoncként a döntőben Horvátországban rendezték meg a tekecsapatok világkupa versenyét. A ZTE ZÁÉV női szuperligás csapata - bár többször volt bajnok - először szerepelt a rangos versenyen. Az egerszegi nők bekerültek a négyes döntőbe, ahol a 4. helyen zártak.


BajanJanos– A világkupán nívós mezőny gyűlik össze, tudtuk, hogy nagyon jó teljesítményt kell nyújtanunk, ha ott akarunk lenni a négyes döntőben – emlékezett vissza Baján János edző. – A kiutazásunk előtt úgy gondoltuk, hogy ha 3500 fa körül dobunk ott lehetünk a fináléban. Ehhez a versenyzőinknek maximálisan jó formában kell dobniuk, egyéni legjobbjuk közelében. Három játékosunktól a 600 fa elvárható volt. Másik három dobónktól azt vártuk el, hogy ne kerüljön 560 fa alá. Végül a csapat életében a második legjobb teljesítménnyel, 3565 fával kerültünk a négyes döntőbe. Stresszes helyzetben teljesítettek jól a lányok.


- Következett a négyes döntőben a Rijeka, simán kikaptak tőlük…


- A horvátoknak olyan játékosokból áll a csapatuk, hogy nemcsak egyszer dobnak egy szezonban 3500 fa felett, hanem többször. Jó pályákon játszanak, ott jól teljesítenek. A fináléba kerüléshez részünkről komoly bravúrra lett volna szűkség. . Meg kell jegyeznem, hogy a négyes döntőben ellenfeleinknél - a horvátokat leszámítva - légiósok is szerepeltek. Összevásárolt jó csapatok. Akadt olyan együttes, amely gyúróval érkezett, sorozat terhelésnél a frissítés nagy jelentőséggel bír.


- A harmadik helyért lejátszott találkozón is kikaptak…


- Az osztrákok gyorsan elhúztak, utána futottunk az eredmény után, de nem volt esélyünk a fordításra.


- A VK-n egyedül Airizer Emese dobott mindannyiszor 600 fa felett…


- Emese nemzetközi szinten jegyzett jó játékos, magyar válogatott. Kis túlzással állíthatom, hogy tőle elvárható ez a teljesítmény.


- Először szerepeltek világkupán, elégedettek a negyedik hellyel?


- Maximálisan, elsőre bekerültünk a négyes döntőbe. A lányok odatették magukat, mindenki a maximumra törekedett, jól teljesítettek. Le a kalappal a csapat teljesítménye előtt. A nemzetközi szereplések megmutatják, hogy a sorozat terheléshez fizikálisan, és mentálisan is alkalmazkodni kell. Ehhez persze a körülményeknek is olyanoknak kell lenniük.


- A világkupa után jön a Bajnokok Ligája, ahol folytatják a nemzetközi szereplést. Ráadásul és hazai bajnokságban is nehezebb csapatok következnek…


- Jó szereplésünk a világkupán minden bizonnyal azt jelenti, hogy játék nélkül ott leszünk a legjobb nyolc között. Onnan már csak egy újabb lépés a négyes döntő, amelyet szintén a Horvátországban rendeznek, ahová ismerősként érkeznénk. Jó lenne visszatérni Zapresic városába, mindent megteszünk azért, hogy ez sikerüljön. A hazai bajnokságban azt várom a lányoktól, hogy a sikeres nemzetközi szereplés lökést adjon számukra, legyen önbizalmuk, bátran játszanak, akkor megvédhetjük bajnoki címünket.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates