Először lett felnőtteknél csapatkapitány.

 

Mohácsi Máté távozását követően váltás történt a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdázóinál a csapatkapitányi poszton. Szabó Zsolt vette át a képzeletbeli stafétabotot.


SzaboZsolt11- Megválasztották, vagy kinevezték erre a posztra?

 

- Bencze Tamás vezetőedző nevezett ki - emlékezett vissza Szabó Zsolt. - A nyáron, amikor bekapcsolódtam a csapat edzésmunkájába, akkor közölte velem, hogy én leszek a csapatkapitány. A fiataloknak akkor már két hete tartott a felkészülés.

 

- Volt valahol már csapatkapitány?

 

- Felnőtt együttesnél még nem.

 

- Akkor szép feladatot kapott, fiatalokból és rutinos légiósokból kell összehoznia egy jó társaságot…

 

- Nem tudom, hogy ez mennyire csak az én feladatom. A pályán kívül vannak dolgok, amit nekem kell intéznem. Megítélésem szerint idő kell hozzá, amíg egy jó közösséggé érünk, megismerjük egymást. A csapattá válás nemcsak a kapitány feladata. Tudok szervezni egy-egy összejövetelt, kohéziót erősítő programokat, de ez csak egy szelete az egész folyamatnak.

 

- Milyen lesz a ZTE? Az eddigi tét- és edző-mérkőzések azt bizonyítják egy harcos együttes lesz…

 

- Örülök, ha a külső szemlélő számára ez jött le. Egy biztos, mindenképpen jó dolog, ha nem megy a játék, küzdünk, harcolunk a pályán. Ha többször ebben a szellemben játszunk, és ez győzelmet eredményez, nem bánom. Elsősorban a győzelmek a fontosak, ami szintén csapaterősítő tényező.

 

- Bencze Tamásnak volt valamilyen kérése ön felé?

 

- Nem volt kérése. Az elmúlt években nem én voltam a csapatkapitány, ennek ellenére személyemből adódóan igyekeztem a csapat kohézióját erősíteni.

 

- Hová rangsorolná az idei Zalakerámia ZTE-t a bajnokságban?

– Az első nyolcba kerülés az alapcél, amely, úgy érzem, teljesíthető. Ennek ellenére nagyon nehéz bajnokságra számítok. Minden egyes mérkőzésnek fontos szerepe lesz. A mezőny kiegyenlítődött. A megfiatalodott ZTE-nek kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtania, akkor is, ha egy fiatal csapatra ez általában nem jellemző.

 

- Hosszú idő után kilépett a nemzetközi porondra a ZTE…

 

- A koncepció az, hogy az Alpok-Adria Kupában a fiatalok több játéklehetőséget kapjanak, ne csak felkészülési mérkőzéseken legyenek a pályán. Remélem, hogy a bajnokság közepén ez már plusz lökést ad számukra, amiből a csapat profitálhat. A nemzetközi szinten azért az eredmény is fontos. Egy sportember mindig győzni akar. Úgy látom, hogy a fiatalok nem is kapnak jutalomperceket. Az játszik többet, aki megérdemli, és ez így jó. Remélem, hogy a bajnokságban eredményesen szerepelünk és a tavalyi 7. helyről sikerül előrelépnünk.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates