IMG 3806 abÜnnepelték a 30 évvel ezelőtti bajnokokat.

 

Harminc éve, 1988 május 8-án, második vidéki csapatként lett bajnok a ZTE férfi kosárlabdacsapata az NB I-ben. A Gellér Sándor edző által irányított csapat, a Magyar Kupát is elhódította ebben az évben. A duplázás addig egyetlen vidéki csapatnak sem sikerült.

 

 

Az ünnepségen Ekler Elemér újságíró, főszervező, a rendezvény moderátora egyenként szólította a színpadra az egykori győzöket: Bérczes Istvánt, Bencze Tamást, Farkas Lászlót, Dobi Antalt, Bencze Ákost (nem tudott eljönni), Kovács Attilát, Góczán Gábort (ő sem jött el), Földesi Attilát, Szűcs Józsefet (csapatkapitány), Bodrogi Csabát (szakmai elfoglaltsága miatt maradt távol, utánpótláscsapata Nyíregyházán szerepelt), Gáll Tamást, dr. Németh Istvánt (csapatorvos), Boronyák Róbertet (gyúró) és Gellér Sándor (edző). Az egykori bajnokok az Illés együttes nagy slágerére: ”Újra itt van a nagy csapat” vonultak be.

 

 

IMG 3806 ab

 


A köszöntőket dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kezdte. A sport fontosságáról, a példamutatásról beszélt. A csapat remek szereplésével az országban egy szurkolói közösséget formált.


Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy gyerekként nem tudott sokat az eseményről, inkább édesapja tudná feleleveníteni azt az időszakot. A ZTE első csapatbajnokai a labdás sportágban megalapozták, hogy a város később megkaphatta a Nemzet Sportvárosa címet. Köszönetet mondott a játékosoknak az akkori sikeres szereplésért.


Dr. Gyimesi Endre, a ZTE KK társadalmi elnöke, szintén az első bajnokok, kupagyőztesek iránymutatását emelte ki. A harminc évvel ezelőtti győzök egy folyamatot indítottak el a városban, az első bajnoki címet követte a többi. Jellemző volt a ZTE-re, hogy nem hiányoztak a csapatból a saját nevelésű játékosok.


Stárics Kornél, a ZTE ügyvezetője elmondta, hogy nemrég ünnepelték az 1978-ban az NB I-be feljutott csapatot, de sorra következnek a további bajnokcsapatok ünnepei és a ZTE megalapításának 100 éves évfordulója.

 

 

IMG 3813 ab

 


Az ügyvezető és Kis Attila technikai vezető megajándékozta a hajdani bajnokcsapat játékosait, vezetőit.


A köszöntők után megható jelenetre került sor. Az 1988-as döntőben a csapatok bemutatása soron szegfűt dobtak a pályára. Cziráki Gábor, a ZTE akkori intézője felvette a parkettről és átadta Gellér Sándornak. A ZTE intézője azóta már elhunyt. A jelenetet most megismételték, úgy, hogy Cziráki Gábor fia adott át szegfűt Gellér Sándornak.


Ezután levetítették a bajnoki döntő mintegy 20 perces összefoglalóját. A jelenlévők ismét átélhették a harminc évvel ezelőtti élményt.


A vetítés után a játékosok és vezetők rögtönzött élménybeszámolót tartottak, hogy mi történt velük az elmúlt 30 év során.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates