Jobban kell koncentrálni.

A hetedik helyen zárta az alapszakaszt a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata az NB I-ben. Vajon mennyire elégedettek a játékosok? Erről kérdeztük Mohácsi Mátét, a ZTE csapatkapitányát.


MohacsiMate- Vegyes kép alakult ki bennem - fogalmazott tömören Mohácsi Máté. – A csapat játékereje alapján ott vagyunk, ahol lennünk kell. Túlteljesítettük volna az elvárásokat a felsőházzal. Alapvetően nagy volt a mozgás a csapatnál, aztán tudomásom szerint költségvetésünk sem emelkedett a tavalyihoz képest, összegezve tehát helyezésünk reális. Bíztam benne, hogy egy-két kulcsmérkőzést megnyerve az 5. helyre érhetünk. Tavaly a fontos mérkőzéseket zömében hoztuk, idén nem sikerült.


- Az idei csapat, mintha mentálisan sem lett volna annyira erős, mint a tavalyi. Az idei ZTE játékában egy mérkőzésen belül is nagy volt a hullámzás…


- Az idei együttes valamivel gyengébb képességű, mint a tavalyi. Ennek ellenére elérhettük volna a felsőházat, az okokra már utaltam. A csapat nem úgy állt össze, mint a tavalyi, a légiósoknál sok volt a csere. Nem biztos, hogy a legjobb megoldások születtek. Állítom, ennek ellenére az idei ZTE sem rossz csapat, van hová fejlődnie. A mentális dolgokkal annyiban értek egyet, a vereségek után nehezebb a talpra állás.


- A játékbeli hullámzásról mi a véleménye?


- Nem akarom elemezni a magyarok és a légiósok játékát. Idén egészen más játékrendszerben játszott a ZTE. A tavalyi légiósok sokszor eldöntöttek egy-egy mérkőzést, mi pedig felnőttünk hozzájuk. Idén mi magyarok is haloványabb teljesítményt produkálunk. Ubillával könnyebben mentek a játékelemek. Nekünk, magyaroknak is több tiszta dobóhelyzetünk akadt. Az idei játékrendszerben nem találjuk annyira a helyünket. Nem megfelelő az összhang a csapaton belül, ez hatással van a teljesítményre.


- Önre is igaz, hogy idén kevesebb tiszta dobó helyzetbe kerül…


- Így van, egyrészt ez adódik a játékunkból, másrészt az ellenfelek sokkal jobban ránk készültek a tavalyi eredményünk kapcsán. Kétségtelen, hogy tavaly sokkal több hárompontost dobtam, idén jóval kevesebbet. Igyekszem a pontszerzés helyett a kosárlabda más elemében hasznára lenni a csapatnak. Mindenkinek koncentrációban előre kell lépni, hogy a középházban sikeresen szerepeljünk.


- Mire lehet képes az idei ZTE a középszakaszban?


- Az középház öt csapata a bárki, bárhol megverhet kategóriába tartozik. Úgy látom, nagyon sok helyen borul majd a papírforma a mérkőzések során. Nemcsak hazai győzelmek születnek. Nem lehet azt mondani, ha egy együttes nyeri a hazai mérkőzéseit, biztosan ott van a nyolcban. Megítélésem szerint mindenképpen nyernünk kell idegenben is mérkőzéseket, ha a középszakasz végén a hatodik helyen szeretnénk végezni.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates