Nyomtatás

IMG 3376ZTE siker az emléktornán.

Második alkalommal rendezték meg Zalaegerszegen, a Apáczai ÁMK-ban utánpótlás korú kosárlabdázók számára az Ivánkovics István emléktornát.

A csapatok a ZTE egykori kiváló játékosának emléke előtt tisztelegtek. Cini, a szurkolók így ismerték őt, pályafutása során végig hű maradt Egerszeghez. Előbb az Építők csapatában szerepelt. A két klub fúzióját követően lett a ZTE játékosa. Tagja volt az 1978-ban bajnokságot nyert csapatnak, amely feljutott az élvonalba.

Ennek apropóján köszöntötték az NB I-be feljutó együttes megjelent játékosait, Halász Istvánt, Vágvölgyi Tamást, Góczán Gábort, Nagy Józsefet és a feljutó csapathoz igazoló Szücs Józsefet.

IMG 2853

Az emléktornát Gecse Péter alpolgármester nyitotta meg és ő köszöntötte a feljutó csapat tagjait is.

Az Apáczai ÁMK aulájában emlékkiállítás idézte fel Ivánkovics István pályafutását. Újságcikkek, fotók idézték fel a kiváló kosárlabdázó pályafutását.

IMG 3383

Az emléktornán hazai siker született, az első helyen a Zalakerámia ZTE végzett, megelőzve a Kozármislenyt, harmadik lett a RiCsilla Sport, a negyedik helyen az osztrák Oberwart Gunners végzett.

IMG 3376

A torna legjobb ötöse: Pusztai Linda (Kozármisleny), Kovács Viktor (RiCsilla Sport), Aron Schutter (Oberwart), Gerencsér Botond (ZTE), Horváth Bálint (ZTE). Az utóbbi játékost a torna legjobbjának választották, aki a torna névadójának testvérétől Ivánkovics Máriától serleget vehetett át.

Fotó: Jóna István