A vezetőedző sem elégedett a rajttal

 

A vártnál gyengébben rajtolt a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapata az NB I A csoportjában is. Bencze Tamás vezetőedző is jobb szezonkezdésről álmodott és mint a csapat szakmai irányítója, bízik a jobb folytatásban.


benczet- Egyértelmű, hogy nem ilyen szezonkezdésről álmodtunk - hangoztatta Bencze Tamás. - Nem hittük volna, hogy az első három mérkőzésből hármat elveszítünk. A Szeged elelleni találkozó után bekövetkezett változtatás látszott a csapat játékán. A játékban, eredményességben van még javulni valónk, de hozzáállásban már a tavalyi és az előtti együttes szellemiségét idézi a társaság. A második forduló után már a védekezésünk rendben volt, ha a két hátvédünk elfáradt, támadásban akadtak problémáink. A győztes mérkőzéseken is voltak gondjaink támadásban. Régi, új játékosunk - Kinney - érkezésével, a helyzet remélhetően változik.


- Melyek voltak a gyengébb kezdés okai?


- Számomra egyértelmű, hogy a megfelelő szintű irányító hiánya. A szurkolók center posztot is célba vették, de összefüggésbe hozom az irányító hiányával. A csapat ritmusát, arculatát, játékát az irányító szabja meg. Nálunk ezen a poszton nem sikerült jó légióst kiválasztani. Ha az irányító nincs összhangban az edzővel, nem tudja átvinni az ő elképzeléseit a játékba, onnantól kezdve az egész csapat játéka döcög. A felkészülés során a betervezett munkát elvégeztük, akárcsak az elmúlt két évben, erre nem vezethető vissza a gyengébb szezonkezdés. Vaughn is későn érkezett. Annak örülök, hogy Radics magára talált, az elején gyengélkedett, kapott is a szurkolóktól. Simmons elküldése után változott a játéka, jelentősen javult Már említettem, hogy az irányító is meghatározza a center játékát.


- Ez az első idény, amikor négy légiósa van a ZTE-nek. Sokak szerint három minőségi többet ért volna...


- A pénz határozta meg a negyedik légiós Jeffery érkezését a center posztra. Hogy tudjunk edzeni, ahhoz mindenképpen kellett a Czinger Zoli helyére igazolni. Magyar centert akartunk, de számunkra megfizethető nem volt a piacon. Lett volna 3 centerünk, ebbe Mohácsi is beletartozik, aki nem center, szerkezeti problémák adódtak volna. Ezért kellett a negyedik légiós. Az adott pénzünkből ilyen képességű játékosra futotta. Talán a következő évben már ezt a pozíciót nem kell másnak kiadni, Kovács Benedek készen lesz rá, hogy betöltse ezt az űrt.


- Az irányító posztra most leigazolták régi-új játékosukat, akit ismernek. Változhat vele a csapat játéka?


- Biztos vagyok benne, hogy igen. Azért szerződtettük, mert bízunk benne, hogy tud olyan szinten játszani, mint korábban. Nem a tavalyi idényéből indulok ki, amikor a Szolnokban megkötötték, mit játszhat, hanem hogy a szlovákoknál is jól teljesített. Mi sem szorítjuk korlátok közé játékát. A mi játékrendszerünkben nagyobb szabadsága van a hátvédeknek, irányítónak. A másik fontos volt, hogy olyan játékost kerestünk, akinek van jó mélységi játéka.
Sajnos, a csapat magyar magja is haloványabb volt eddig...


- Összefüggnek a dolgok, az okokra idő adja meg a választ. Bízom a magyar játékosainkban, akik tavalyi, sőt az azelőtti idényben jól teljesítettek, Bízom benne, hogy idén is így lesz. Idősebbek lettek egy évvel, ennyi. Kinney érkezése náluk is kedvező fordulatot hozhat..


- Továbbra is bízik a jó szereplésben?


- Sok van még hátra a bajnokságból. A csapat az alapcélt teljesítheti, de többre vágyunk. Szeretnénk a középszakaszt a felsőházban kezdeni. Bőven van lehetőségünk, hogy a gyengébb kezdést kijavítsuk. Bízom a játékosokban és remélem, lesz mit ünnepelni a bajnokság végén.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates