Mohácsi ismét a felsőházban játszana.

 

A Zalakerámia ZTE KK NB I-es férfi kosárlabdacsapatának a tavalyi 3. helyet megismételni nagyon nehéz lesz, tisztában vannak ezzel a csapatnál.

 

Mohácsi Máté, a ZTE csapatkapitánya optimista az új idényt illetően, annak ellenére, hogy a csapat játékoskerete alaposan átalakult.


- Időben vagyunk a csapatépítés terén - ívélekedett Mohácsi Máté. – Más csapat sem tart előrébb. Még nem kész teljesen a csapat, de jó úton járunk. Taktikai téren a védekezésben még van pótolni valónk. Nem tartok attól, hogy ne sikerülne. Izgatottan várjuk a rajtot.


- A külső szemlélő számára úgy tűnik, hogy az idei ZTE számára még fontosabb lesz a csapatjáték. Igazán nagy egyéniségek nincsenek a keretben…


- Egyetértek a megállapítással. Valóban nincsen olyan légiósunk, aki meccsenként mindig dob 20-25 pontot. Bízom benne, hogy mérkőzésenként azért akadt majd egy-két kiemelkedően teljesítő játékos. A keretben van négy magyar, négy légiós, akik közül képes bár ki eldönteni egy mérkőzést. Mindig más vállalja fel a pontgyártást, ebben lehet a ZTE idei ereje. A fiatalokkal kiegészülve jó csapatot alkothatunk.


- Idén eggyel több légiós szerepel a csapatban. Ez jó, vagy nem?


- Kétségtelen tény, hogy egy hazai játékost könnyebb beépíteni, mint egy légióst. Különösen olyat, aki először jár Európában. Tudjuk, a vezetés három külföldivel számolt, de nem sikerült annyi magyar játékost igazolni, mint amire gondoltak, így lett négy légiós. Az amerikai kosárlabda nincs messze az európaitól. Ugyanaz a sportág, nem lesz gond a külföldiek beilleszkedésével.


- Hol tart a légiósok beilleszkedése?


- Jó úton járunk. Már volt több összetartás. beszélgetés az öltözőben. Elmentünk közösen vacsorázni, igyekszünk mindent megtenni, hogy minél egységesebb legyen a ZTE, a pályán is és azon kívül is. Ez az állapot azért még messze nem tökéletes. Ezért türelmet kérnék a szurkolóktól. A tavalyi bajnokságban is februárig küszködtünk, utána remekül folytattuk az idényt.


- A tavalyi bronzéremmel magasra került a mérce, újból nem lehet biztosra ígérni az érmes helyezést, de mit terveznek a játékosok?


- A legjobb nyolc közé kerülés a minimális célkitűzés. A felsőházi rájátszás lenne az igazi idén is. Az együttesen belül a hozzáállást olyannak látom, hogy ez megvalósul. Azért vagyunk sportolók, hogy a maximumra törekedjünk.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates