A "nagy kalandra" vár Molnár Flóra.

Molnár Flóra, a Délzalai Vízmű SE úszója is páratlan sportélménynek tartja, hogy a magyarországi vizes világbajnokság keretében hazai közönség előtt úszhatott a válogatott színeiben.

Flóra a 4x100 méteres női gyorsváltóval kezdett, majd jöhetett az 50 m pillangó, az 50 m gyors és mintegy slusszpoénként a 4x100 méteres vegyes váltó, melyben Flórára természetesen szintén a gyors száma „jutott”.

A nagykanizsai úszó a gyorsváltóval kilencedik, a vegyessel tízedik lett, 50 m pillangón a 19., míg 50 gyorson a 28. helyen végzett.

Floravizesvb

- Felejthetetlen élmény volt azt hiszem minden válogatott társam számára, mely az uszodában, illetve az egész vb-n fogadott minket – fogalmazott Flóra. - A két-három számban biztos volt az indulásom, az utolsó napon a 4x100 méteres női vegyes váltó egyfajta ráadás volt számomra.

- Mennyire vagy elégedett az eredményeiddel?

- Az egyéniben nyújtottakkal nem vagyok elégedett, tudom, hogy azoknál lényegesen jobb úszásra vagyok képes. Ha csak az 50 m gyorsot nézem, a riói olimpián 25. lettem, a mostani időeredményemet tekintve még a brazíliaihoz képest is jó néhány tizeddel maradtam el, hát még az egyéni legjobbamtól. Ha azokat teljesítem, most egészen más helyezésekről beszélhetnénk.

- Mi befolyásolhatta ilyen mértékben az úszásod?

- A reggeli selejtezőbeli úszás egészen más, mint a délutáni, vagy az esti. Nagyon fontos, hogy az idegrendszer milyen állapotban van, rengeteget számít, hogy friss és pihent legyen. Az ébredésünk után tehát idő kell ahhoz, hogy minden ideális mértékben beálljon a szervezetünkben. Azzal vigasztaltam magam, nincs más hátra, Amerikában majd ezt meg kell tanulnom.
- Mi volt a helyzet az ellenlábasokkal, keményebbek, gyorsabbak lettek?

- Azt hiszem elég csak az 50 m gyors későbbi svéd bajnokát, Sarah Sjöströmöt említeni, aki elképesztőt ment, a világcsúcs is összejött számára és néhány nap alatt, már a tegnapi moszkvai világkupát is ideszámítva a harmadik világrekordját érte el. Elismerem, jelenleg nem vagyok ott az abszolút élmezőnyben, ugyanakkor tudom még mennyi van bennem és úgy érzem, hogy nem vagyok nagyon lemaradva az élen állóktól.

- Ezért is tekintesz még nagyobb várakozással az életedben hamarosan kezdődő időszak, a tengerentúli tanulás és sportolás elé?

- Igen, mondhatjuk így is, meg természetesen az új kihívás miatt várom már nagyon, hogy indulhassak Alabama államba. Jövő szombaton utazom, vagyis a világbajnokságnak ugyan vége, de új impulzusok híján az elkövetkezendőkben sem maradok. Az Amerikai Egyesült Államok a sport, így az úszás világában is azért csak az Amerikai Egyesült Államok. Biztos, hogy óriási kalandnak ígérkezik a kinti élet, ami remélem, idővel az úszásomban is kamatozik majd...

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates