Többet vártunk a ZTE FC-től.


A 2016-2017-es bajnokság megkezdése előtt a klub csatának vezetése az első hat hely valamelyikére várta a ZTE labdarúgócsapatát az NB II-ben.

 

A célkitűzés nem teljesült, az együttes a hetedik helyen zárt. Az egész bajnokság során rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat. Nem kapott ki az NB I-be feljutó Balmazújvárostól, de mindössze egy pontot szerzett a kieső Kozármislenytől. Mi okozta a gyengébb szereplést? Többen a rendkívül fiatal csapat rutintalanságát, a sok sérülést, a soknak mondott kölcsönjátékost és a gólhelyzetek gyatra kihasználását említik indokként.


– Természetesen nem vagyok elégedett a csapat eredményével, mivel nem sikerült teljesíteni a célkitűzést - kezdte értékelését Csató Sándor, a ZTE vezetőedzője.


– Megítélése szerint miért nem sikerült megvalósítani a vezetés által várt elképzelést?


- Az egész idény során rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Az egyik héten nagyon jól játszva nyertünk, a másik héten csapni való játékkal kikaptunk.


- Miből adódott ez a hullámzás?


- A vezetés az idény előtt a helyezési cél mellett fontosnak tartotta a fiatalok szereplését. Nemcsak az MLSZ szabály miatt. A fiatalok viszont még nem képesek tartósan jó teljesítményre, így bizony többször vesztettünk rutintalanságunk miatt. A másik nagy problémát a helyzetkihasználásban látom. Amíg az ellenfeleink közül több is kevés helyzetből gólt szerzett, addig nálunk 3-4 lehetőség kellett egy gólhoz.


- Mennyire jó, ha egy csapatnál ilyen sok kölcsön játékos szerepel, mint a ZTE-nél?


- Nekem nem volt problémám velük. Fadgyas, Deutsch és sérüléséig Jakab is jól teljesített, de a többiek sem okoztak csalódást számomra. Nemcsak rajtuk múlott a gyengébb szereplés. Már említettem, több tényező összejátszása eredményezte a hetedik helyet.


- A fiatalokra szerepeltetésére vonatkozó szabályt már érintettük, de a ZTE gyakran a kötelező kvóta felett is szerepeltetett labdarúgót.


- A vezetés a hosszú távú csapatépítés mellett tette le a voksot, így kaptak lehetőséget a fiatalok. Jövőre tovább változik ez a központi szabály. Nálunk már idén is szóhoz jutottak azok, akiket a következő bajnokságban kötelező lesz szerepeltetni.


- A vezetőedzői posztról távozik, de marad a szakmai stábban...


- Az új vezetőedzőnél pályaedző leszek, igyekszem a maximumra törekedni, az új szakvezető tevékenységét maximálisan segíteni.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates