Egerszegi szemmel a teke vb-ről.


Németországban rendezték meg a felnőtt tekézők csapat-világbajnokságát. A magyar válogatottban négy egerszegi játékos szerepelt és Fehér László volt a nők szövetségi kapitánya. A férfiak a második helyen végeztek, a nők az ötödik helyen zártak.


- Csányi Béla szövetségi kapitány a vb előtt mondta, ha dobogón végzünk, nem kell szégyenkeznünk, emelt fővel jöhetünk haza a világbajnokságról - kezdte értékelését Fehér Zoltán, a ZTK FMVas játékosa, a magyar válogatott tagja. – Biztosan teljesítettük a célkitűzést. Az eredményhirdetés után a szövetségi kapitány minden játékos munkáját megköszönte és gratulált az ezüstéremhez.


- A döntőig nagyon jól meneteltek, jó formában érkeztek a vb-re...


- Csapatként alkottunk maradandót, valamennyi játékos hozzátette a maga kis részét az ezüstéremhez. Csányi Béla nyugodtan cserélhetett, a később pályára lépők sem okoztak csalódást. A sorozatmérkőzések során megkapták a terhelést a játékosok.


- Mennyire volt elégedett a kapott játéklehetőséggel?


- Két mérkőzésen kezdtem, két találkozón csereként léptem pályára. Számomra óriási eredmény, hogy a vb-n szerepelhettem. Maximálisan elégedett vagyok az ezüstéremmel és a kapott játéklehetőséggel.


- A szerbek ennyire jók, többször közel álltak a csapat világcsúcshoz?


- Kétszer voltak a közelében. El kell ismerni, pillanatnyilag jobbak nálunk. Náluk akadnak profi játékosok, akik csak a tekéből élnek, jobb körülmények között készülhettek. Mi a maximumot kihoztuk magunkból. Talán, ha itt van velünk egykori csapattársunk, Kiss Tamás, esetleg nyerhettünk volna. Sajnos, ő sérülés miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére.


A nőknél is az éremszerzés volt a cél, nem sikerült. Miként látja a válogatott szereplését Fehér László zalai szövetségi kapitány.


– Az első két mérkőzésen nem igazán tudtam felmérni, hogy mire képes a csapat. Az elsőn az utazástól fáradtak voltunk, a másodikon egy szerény képességű válogatott ellen léptünk pályára – értékelt Fehér László. - A csoportkör utolsó találkozóján kikaptunk a házigazda németektől, így sajnos a horvátokkal játszottunk a négy közé jutásért.


- Jöttek a horvátok, és két pár után még vezettek...


- Beiktattunk egy edzést, és igyekeztük őket váratlan taktikai húzással meglepni. Úgy nézett ki, sikerül. A utolsó párok előtt 2:2-re állt a mérkőzés, és vezettünk 70 fával. A befejező horvát játékosok extrán dobtak, így megnyerték a találkozót. Nekünk maradt az 5. hely. Meg kell jegyeznem, hogy az a két csapat játszotta a vb döntőt, amelyektől kikaptunk. Emelt fővel jöhettünk haza, mert mindent megtettünk a sikerért, de jobb volt az ellenfél.


- Csalódott, vagy ez a realitás?


- Nem vagyok csalódott, mivel úgy vélem, hogy a lányok a maximumot hozták ki magukból, ami ennyire volt elég. Nem magyarázkodásnak szánom, de mindkét ellenfelünk, amelyektől kikaptunk jobb körülmények között készülhetett a vb-re, és a premizálásuk is kiváló. Akárcsak a férfiaknál, akadt köztük profi játékos.


- A ZTE ZÁÉV játékosaival mennyire volt elégedett?


- Hangsúlyozni szeretném, senki nem okozott csalódást, sőt több fiatal bizonyított. Az egerszegi játékosokkal is elégedett voltam. Több olyan játékos is jól teljesített, aki először szerepelt világbajnokságon.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates