A Nagykanizsai TE 1866 vívóinál is megkezdődött a versenyszezon, a klub sportolói több helyszínen is gyarapíthatták eredményes szerepléseik sorát.

Milassin Mórnak még az év első feléből a bulgáriai Plovdiv városáról csupa szép és jó juthat eszébe, ezúttal junior korosztálya kard világkupájára volt hivatalos, ahol a 138 fős mezőnyből az értékesnek számító tizennegyedik helyet szerezte meg. A főtáblára 4-1-es győzelem-vereség mérleggel jutott, a legjobb 128 között a holland Strijket 15:8-ra, a legjobb 64 között a brit Craze-t 15:12-re, a 32 között pedig az amerikai Zhao-t szintén 15:8-ra győzte le. A nyolc közé jutásért az orosz Lokhanov következett, tőle viszont 15:8-ra kikapott.

Mádé Réka a gödöllői kadet európai körverseny keretében a női kardozók majd' 170 fős mezőnyében végül a 22. lett, a legjobb 32 között egy talján riválisa kerekedett fölé.

Horváth Barna már Szigetszentmiklós kadet férfi kardválogatón volt érdekelt és az 58 vívó kötöö végül hetedikként zárt úgy, hogy a legjobb nyolc között a Vasas vívója, Rabb Krisztián parancsolt neki megálljt 15:6-tal.

- Mindhárom vívónk jó úton jár, Barna és Réka a kadet korosztályában válogatott kerettag, így a hazai versenyek mellett nemzetközi versenyekre is jogosultak – értékelt Piecs Adrienn, az NTE vívó szakosztályának vezetője. - Legközelebb Szófiában versenyeznek az európai körverseny következő állomásán és abban bízunk, hogy szép sikerrel teszik majd. Mór immár korcsoportot váltva a juniorok között bizonyíthat, ami nem lesz könnyű folyamat. Mostani plovdivi versenye jól sikerült, a junioroknál még sosem került legjobb 16 közé, a végén pedig a tavalyi világbajnok állította meg. Mór egyébként junior, illetve felnőtt válogatott kerettag is, s úgy próbál helytállni, hogy bokaszalag-sérülése után volt már vakbélműtétje is, pár héttel ezelőtt pedig agyrázkódást szenvedett. Mór mindenesetre szintén utazik, Lengyelországban junior világkupa várja.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates