Verseny a hosszú kihagyás után.

A kaposvári Virágfürdő adott otthont a dél-dunántúli régió idei szezonzáró versenyének, melynek célja az volt, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson a régióban működő klubok úszói részére.

A Zalaco – Zalaegerszegi úszó klub is kihasználta a lehetőséget, hogy úszói újra versenyzési lehetőséghez jussanak. A cél most leginkább az volt, hogy a hosszú kihagyás után felmérjék, hogy hol tartanak erőnlétben, felkészültségben.

A verseny 50 méteres nyitott medencében zajlott, amihez a zalaegerszegi úszók kevésbé vannak hozzászokva. 400, 200 és 100 méteres távokon álltak rajthoz az úszók, s nemcsak több dobogós helyezést sikerült elhozni, de az időeredmények is jónak mondhatók, sőt többeknek egyéni csúcsot is sikerült javítani egy-egy versenyszámban. Lassan sikerül elérni a karantén előtti erőállapotot.

A 38. LIDL Balaton-átúszáson, amelyen Magyarország nyíltvízi válogatott úszói is szerepeltek, 00:57:00 idővel (új pályacsúcs) első helyen végző világbajnok magyar úszó Rasovszky Kristóf (1997) mögött a Zalaco ZÚK kiváló úszója, Betlehem Dávid (2003) érkezett a második helyre, szintén 1 órán belüli (00:59:58) időeredménnyel, megelőzve a szintén válogatott magyar úszó Kalmár Ákost (2000).

Értékelés:

Horváth Csaba, a Zalaco ZÚK vezetőedzője: - Nagyon fontos volt, hogy végre versenyzési lehetőséghez jussanak az úszóink. Az éves pihenőidőt már le kellett töltenünk, ezért augusztusban folyamatosan edzünk és szeptembertől remélhetőleg a szokásos edzésrenddel dolgozunk tovább.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates