Matyasovszky Dalma újra versenyez

 Szombathelyen került megrendezésre az idei szezon egyik legfontosabb régiós úszóversenye, melyre 16 dunántúli, illetve budapesti klub nevezett több mint 200 versenyzőt.

A versenyt a 400 méteres gyorsúszással kezdte a mezőny, ahol mind a fiúk, mind a lányok mezőnyében sikeresen szerepeltek az Europtec-ZÚK úszói. A lányoknál Betlehem Dorka, Nett Vivien és Paksa Borbála is aranyérmes időt úszót a népes mezőnyben. Nagy Napsugár ezüstöt, Varga Luca és Németh Luca pedig bronzérmet szerzett.

A fiúknál ugyanebben a számban ugyancsak szép sikerek születtek: Betlehem Dávid mellett Jakab Balázs is aranyérmes lett, míg Nagy-Selmeczy Bulcsúnak a bronz jött össze.

A folytatásban Betlehem Dávid, Nett Vivien, Jakab Balázs és Paksa Borbála is több aranyérmes helyezést gyűjtött be, gyakorlatilag mindent nyertek, amiben rajthoz álltak. Az újra versenybe lépő Matyasovszky Dalma 100 m háton, Gergye Ákos szintén 100 háton, Markó Sarolt pedig100 m pillangón nyert. A ZÚK sportolói  összesen 23 aranyérmet szereztek.

 A további 9 ezüst- és 16 bronzérem bizonyítja, hogy a feltörekvő zalaegerszegi úszó fiatalok egyre jobbak, erősebbek, és egyre ügyesebben versenyeznek. Varga Luca, Scheffer Eszter, Nagy-Selmeczy Bulcsú, Nagy Napsugár, Németh Luca, Varga Gergő, Koltai Vanda és Németh Hanna Róza neve is egyre többször tűnik fel a dobogósok listáján, ami bizakodóvá teszi a szakosztály vezetését a jövő évek utánpótlására gondolva. Ezen a versenyen a 4x50m leány gyorsváltónak már sikerült 3. helyezést elérnie.

Horváth Csaba vezetőedző azonban még mindig óvatosan fogalmaz, hiszen még nagyon a felkészülés elején tart a csapat. Mint mondja: az eredmények jók, a felkészülés időtervének megfelelően haladnak a gyerekek, de az igazán fontos bajnoki fordulókig még nagyon sok munkát kell elvégezni.  

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates