ManyBal190919Mányoki Attila az egerszegi városházán.

 

Az Északi-csatorna átúszásával Mányoki Attila egerszegi hosszútávúszó első magyarként, a világon tizennyolcadikként teljesítette az Ocean’s Seven sorozat utolsó állomását is. A sorozatot összetett világcsúccsal lezáró. A kiváló sportembert a városházán fogadta Balaicz Zoltán polgármester.

 

 ManyBal190919

 

Balaicz Zoltán kis időutazásra hívta a jelenlévőket, elmondta, hogy Mányoki Attila még alpolgármesterként kereste meg és vázolta terveit. A kiváló sportoló valóra váltotta álmait, hatalmas akaraterőről, kitartásról tanúságot téve teljesítette a sorozatot. Mindenki számára példaképként lehet állítani Attilát - hangsúlyozta a polgármester. Amikor egy próba nem sikerült neki, kettőzött erővel vágott neki az újabb kísérletnek. Végig csinált egy olyan sorozatot, amely nagyon keveseknek sikerült a világon. Nagy elismerés jár teljesítményéért.


A sorozatra hazai vizeken igazán nem lehet felkészülni – mondta Mányoki Attila. Magyarországon nincsenek olyan körülmények, mint amilyenekkel a próbák során meg kell küzdeni. Nincs olyan jéghideg víz, nincsenek medúzacsípések. Mint mondta, nem az összetett világcsúcsra büszke, hanem hogy sikerült legyőznie önmagát, félelmét. A tavalyi sikertelen kísérlet után nem adta fel, felállt és kettőzött erővel készült. Harmadszor tért vissza az Északi-csatornához. Hozzátette, a próbázók 80 százaléka az első sikertelen kísérlet után feladja az Északi csatorna átúszását. Végig hitt benne, hogy neki sikerülhet, ezért is tért vissza. Film is készül a próbáról, reméli, az visszaadja azt a hatalmas küzdést, amit végig csinált.


Terveiről is beszélt a kiváló sportember. Szeretné teljesíteni a Triple Crown sorozatot, amelyből már két próba megvan: a Catalina-, ill. a Lamanche-csatorna átúszása. A próba utolsó állomása a Manhattan körbe úszása.

 

Fotó: Seres Péter

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates