Ismét jó évet várnak az egeszegi úszók.


Jól kezdődött az év az Europ Tec ZÚK számára. Az egerszegi úszó klub tehetséges versenyzője Betlehem Dávid Szombathelyen remekül úszva 1500 méter gyorson kiküldetési szintet teljesített, a Bakuban megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiára.


HorvathCs- Tavalyi eredményei alapján már láttuk, hogy Betlehem Dávid idén is szállíthatja a jó eredményeket- hangoztatta Horváth Csaba, a klub szakmai igaztója. – A tavalyi évben is úgy mentünk ki nyílt vízi Eb-re és a vb-re, hogy korosztályában jó eredményt érhet el, az első tízbe vártuk. Az Eb-n hetedik lett, előrébb is végezhetett volna, de a versenyt nagyon rosszul rendezték meg.


- Mi történt?


- A pályát rosszul tűzték ki. Jellemző, hogy az utolsó versenynap el is maradt. Dávid 4800 méterig vezetett, de eltévedt, így lett csak hetedik. A vb-n is történt egy malőr, rosszul rajtolt, mire átverekedte magát az egész mezőnyön, sok energiát pocsékolt el, de így is harmadik lett. Az utolsó kör kezdete előtt a 22. helyen állt. Innen bronzérmet szerezni mindenképpen a bravúr kategóriájába tartozik. Dávidnak idén már sikerült nagyon jó eredményt úsznia 1500 m gyorson, ezzel megúszta az Európai Ifjúsági Olimpiára a szintet. Idejével két évvel ez előtt nyerni lehetett ezen a távon. Idén is vár rá nyílt vízi verseny, szeretnénk, hamagasabb korosztályban is, de oda is kijutna.


- Társai közül nemzetközi szinten kitől vár jó eredményeket még?


-- Szeretnénk elérni, hogy Gergye Ákos az ifi Eb-n és vb-n elindulhasson. A vb Magyarországon lesz. Jelenleg 200 m háton az ifiknél a 3. helyen áll, jó lenne, ha az Eb-szintet megúszná. van rá reális esély. Az első kettőbe kellene beférne a magyar csapatba, hogy a vb-én elindulhasson. Igyekszünk mindent megtenni, hogy ez sikerüljön. Akkor sem esünk kétségbe, ha most ez még nem jön össze, mivel csak elsőéves ifista. A két fiú mellett a többi versenyzőnkre a magyar bajnokság vár. Jó lenne, ha minél többen döntőt úszhatnának és ott jó eredményt érnének el.


- Szintén jó hír, ami már több helyen megjelent a sajtóban, hogy FINA versenyek rendezésére is alkalmas uszoda épül Egerszegen?


- Természetesen örülünk a beruházásnak, miként annak is, hogy az uszoda építése során nem maradunk vízfelület nélkül. Nem kell leállnunk és pár év múlva nulláról újra felépíteni az egyesületet. Számunkra megnyugtató, hogy a beruházás során figyelembe veszik a sportág szakmai oldalát is.


- A klubban történtek változások, a költségvetés szempontjából milyen lehet az idei év?


- A klub irányítása átalakult, Belső Gábor, a névadó szponzorunk, az EuropTec vezetője lett az elnök. Jó magam szakmai igazgatóként folytatom tovább az egyesületnél. Áttérve a pénzügyekre, a ZÚK működése stabil, költségvetésünk több lábon áll. Nagy részét az önkormányzat, aztán névadó szponzorunk, illetve a Magyar Úszó Szövetség biztosítja, de nagyon sokat köszönhetünk az itt sportoló gyerekek szüleinek is.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates