Csaba DavidBetlehem Dávid (2003) kiválóan szerepelt élete negyedik nyíltvízi versenyén, az Izraelben megrendezett nyíltvízi junior világbajnokságon, amelyen 38 ország több, mint 200 versenyzője indult el.

 

 

A Zalaegerszegi Úszó Klub sportolója a magyar korosztályos válogatott tagjaként a 14-15 évesek mezőnyében 5000 méteren állt rajthoz. Horváth Csaba, a vele együtt utazó edzője figyelembe véve az egy hónappal korábbi jó Eb-szereplését, ismét jó eredményt várt tőle.


Eilatban ezúttal 4 bólyás, hozzávetőleg téglalap alakú pályán kellett megtenniük az 5000 métert kitevő 3 kört. 33-an rajtoltak egyszerre. Sajnos, Dávid a csoport végére szorult, két körön keresztül küzdött magával és a többiekkel, hogy valahogy előbbre tudjon kerülni.

 

 Csaba David

 

Az előre megbeszélt taktika dugába dőlt, más megoldást kellett választani, ami persze nem is volt annyira egyszerű. A harmadik körben aztán Dávid mindent egy lapra tett fel, az utolsó 1000 méter hosszú egyenesénél szélről kerülve majdnem mindenkit leelőzött, két orosz versenyző tudott csak kifogni rajta. A 3. helyen csapott a célba, szinte egyszerre a két elsővel, mindössze 2,7 másodperccel lemaradva. Ideje 58:56,5.p.


Horváth Csaba szokásához híven visszafogottan nyilatkozott: - Nagyon örülünk ennek a megérdemelten megszerzett 3. helyezésnek. Sokat dolgoztunk az idén, és ha év elején valaki azt mondja, hogy ez lesz az eredmény, kiegyeztem volna vele. Másrészt viszont hiányzik a versenyrutin, hogy a nyílt vízen való versenyzéshez elengedhetetlen taktikát is gyakorolni tudjuk. Ez a jövő feladata.


Az edző elmondta még, Dávid eredménye azért is fontos, mert noha a 25 éve működő ZÚK-nál mindig voltak országos bajnokok és helyezettek, sőt két olimpikonnal is büszkélkedhet a klub, ez az eredmény jelen időben motiválja az úszókat és a versenyezni vágyókat.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates