capauszozeg18.07.18Miskolcon rendezték meg a III. Országos Cápa Bajnokságot a 10-11 éves lányok, ill. 11-12 éves fiúk részére. Zalaegerszegről Horváth Tamás edzővel 6 úszó utazott a számukra legfontosabb versenyére.

 


Már az első nap szép eredményeket hozott, hiszen négy versenyszámban öten döntőt úszhattak, Markó Sarolt is csak 4 tizeddel marad el 200 méter pillangón a döntőbe kerülésről.


A délután jól indult a 800 méteres gyorsúszással: Dóra Csepke a 11 éves lányok között a 7. helyet szerezte meg, majd a 10 évesek mezőnyében Paksa Borbála csapott célba az érmet érő 3. helyen. Csak a továbbiak fényében lehet érdekes, hogy mindössze 14 századmásodperccel marad el a 2. helyezéstől. Időeredménye 10:34,64-es idő új megyecsúcs korosztályában.

 

capauszozeg18.07.18


A zalaegerszegi cápa csapat: hátsó sor: Jakab Balázs és Dóra Csepke, elöl állók balról: Nagy-Selmeczy Bulcsú, Markó Sarolt, Paksa Borbála, Scheffer Eszter.


A következő döntőt ismét Paksa Borbála úszta, 50 m gyorson ezúttal a 6. helyen végzett. Ezt követően Scheffer Eszter 200 m pillangón szintén a 6. helyet szerezte meg.


A 11 éves fiúk 1500 méteres távján két egerszegi indult , Nagy-Selmeczy Bulcsú kiváló úszással az 5. helyen csapott célba, míg Jakab Balázs a 13. helyen zárt.


A második nap előfutamai során Nagy-Selmeczy Bulcsú 400 m gyorson a 8. helyen várhatta a délutáni döntőt, ahol 6 másodperccel úszott jobbat délelőtti önmagánál, ezzel a versenyt kiváló egyéni csúccsal a 4. helyen zárta. Dóra Csepke a lányok között ugyanezen a távon a 8. helyen csapott célba, értékes pontokat szerezve. A 10 éves lányok versenyében pedig Paksa Borbála szerepelt ismét kiválóan. Délelőtt hatalmas egyéni csúccsal az első helyen csapott célba, délutánra azonban már nem sikerült tovább javulnia, s a nagyjából azonos idő 5:10,12 csak a negyedik helyhez volt elegendő. Mindössze 7 tizedmásodperccel maradt le dobogóról.


A harmadik versenynap sem múlt el bosszantó tizedek nélkül, 6-7 tizedmásodpercen múltak az újabb jó eredmények. 200 m háton Scheffer Eszternek pont 6 tizeden múlott, hogy úszhasson a döntőben. Paksa Borbála azonban 100 m gyorson nem bízta a benyúlásra, délelőtt a 2. helyen vívta ki a döntős szereplés jogát. Délutánra további fél másodpercet javult az eredménye, de az sajnos így is „csak” az 5. helyre volt elegendő.


Szombaton, az utolsó versenynapon folytatódott a harc a századokkal. 200 m gyorson Nagy-Selmeczy Bulcsú bosszankodhatott, aki 15 századdal maradt ki a döntőből, a 9. helyen zárva a versenyszámot. Dóra Csepke 10. helyezése, és a 3 tizedes kicsúszás a 8-as döntőből már szinte alig fáj ezek után. Szerencsére Paksa Borbála gondoskodott róla, hogy délután is legyen kiért szorítani: 200 m gyorson a második idővel került a döntőbe. Öt tizedet javult délutánra, de a dobogóról 2-tizeddel lecsúszott, a 4. helyen zárt.


Horváth Tamás edző egyrészről bosszankodott, másrészt viszont bizakodott. Mint mondja: „A gyerekek mindannyian ragyogó egyéni csúcsokat úsztak, s bár ezek a tizedes, ill. századmásodperces kicsúszások nagyon bosszantóak, de motivációt adhatnak ahhoz, hogy jövőre ott legyünk az érmes, vagy döntős helyeken.”

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates