Nyomtatás

Nyílt vízi úszó ob Balatonfüreden

Balatonfüreden az úszás világnapján nyílt vízi úszó világkupát rendeztek, amely egyben felnőtt ob is volt. Egyben az ifjúsági korosztályok részére is megtartották a nyílt vízi országos bajnokságot.

BetlehemDavidAz U14-15-ös korosztályban Betlehem Dávid (ZÚK ) élete második versenyén vett részt . 5 kilométeren az egerszegi sportoló ezúttal is remek versenyzéssel rukkolt ki, és fölényesen lett aranyérmes, ami belépőt jelentett számára, az egy hónap múlva Máltán megrendezésre kerülő ifjúsági Európa-bajnokságra. Betlehem Dávid, aki Gergye Milán lebetegedése miatt egyedül képviselte Zalaegerszeget, nagyon jól alkalmazkodott a körülményekhez. Még az úszás elején sikerült elkapnia az élbolyt, és a teljes verseny alatt tartani tudta velük az iramot. Ez pedig oda vezetett, hogy kortársai előtt, mintegy 3 percnyi fölénnyel csapott célba.


A 14 éves Betlehem Dávid most fejezte be a 8. osztályt a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskolában Andráshidán, ahol távollétében szülei vették át az iskola legmagasabb kitüntetését, az Öveges plakettet.