VargaDominikaRemek Délzalai Vízmű SE-siker született az országos ifjúsági úszóbajnokságon, melyet Hódmező-vásárhelyen rendeztek, hiszen Varga Dominika női 50 m pillangón aranyérmet nyert. Dominika mondhatni berobbant a dél-zalai úszóéletbe és a somogyi tehetség immár országos bajnoki győzelemmel is büszkélkedhet kanizsai színekben.

 

A múlt év szeptemberétől a Mező-gimnáziumban tanuló Varga Dominika az 50 m pillangót 27,70 másodperces idővel nyerte. Kíváncsiak voltunk arra is, miként is került elő egyre gyakrabban a neve a kanizsai úszás kapcsán.

 

VargaDominika

 

   Varga Dominika (középen) a DZVSE színeiben Hódmezővásárhelyen 50 m pillangón országos bajnoki címet szerzett


- Csurgói vagyok egyébként, most a nagykanizsai középiskolában amúgy tizenegyedikes – válaszolta Dominika. - Még az ősszel igazoltam át a DZVSE-hez, előtte négy évig Kaposváron úsztam úgy, hogy azért Csurgón is tudtam tréningezni.


S hogy hogyan kerül valaki Kanizsára?


- Az az igazság, hogy az adódó lehetőségeket figyelembe véve én döntöttem úgy, hogy a Vízmű SE-nél szeretném folytatni az úszást, melyet tizenegy esztendeje kezdtem. A szakmai stáb örömmel fogadott, így kerültem 2017szeptemberében a kanizsaiakhoz és ezzel párhuzamosan iskolát is váltva a somogyi megyeszékhelyről a Mezőbe jöhettem át.


Ismert, hogy immár az itteni edzője, Polgár Sándor a sprintszámokban tanítványaival remek munkát végez, hiszen Molnár Flóra személyében már olimpikon is került ki kezei alól.


- Nekem is a sprintszámok az erősségeim és nem csupán a pillangó, hanem a gyors is jól megy szerintem. Lényegében az adott versenyen dől el mindig, melyik számban jön ki jobban a lépés, ezúttal ez a pillangóm volt.


Mint az Varga Dominika eredményéből is kiderülhetett, ez olyan jól ment, hogy országos bajnoki címet szerzett, ráadásul 50 m gyorson negyedik, 100 m gyorson pedig ötödik lett.Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates