Molnár Flóra nagykanizsai úszó olimpikon immár három hónapja az Amerikai Egyesült Államokban ösztöndíjas egyetemista és ahogy azt elmondta, a kőkemény tanulás mellett legalább akkora hangsúlyt fektetnek a sportra, esetében az úszásra is az Alabama Egyetem kampuszán.


Flóra mindenesetre bírja a tempót, hiszen néhány napja az összegyetemi úszóbajnokságon belül a hét legjobb úszónőjének választották, aki gyorson és pillangón is remekelt intézménye válogatottjában. Olyannyira jól szerepelt egyetemi úszó csapata – Molnár Flórával a soraiban persze -, hogy hosszú idő után – 1996-ot követően - először győzte le a szintén Alabama állambeli, egyben nagy rivális Auburn Egyetem együttesét.

 

MolnaFlorafutball1


S hogy az Alabama Egyetemen amúgy is pörög a sportélet? Nos, erről tanúskodik az a kép, melyet a nagykanizsai úszó kiválóság a napokban a Bryant-Denny Stadionból posztolt. Nevezett helyszín több mint százezer néző befogadására alkalmas létesítmény (mai számítások és férőhelyek alapján valamivel nagyobb, mint a barcelonai Camp Nou...) és az Alabama Crimson Tide egyetemi amerikai futball csapatának az otthona is egyben Tuscaloosa városában.

S a kézben tartott szlogen alapján nyugodtan hozzátehetjük: ott talán még legendák is születhetnek...

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates