Egy lépésre az Ocean’s Seven teljesítésétől.


Mányoki Attila a közelmúltban - nem éppen a szokásos módon, hajón vagy repülőgépen, hanem úszódresszben - "átruccant" Európából Afrikába. Ezzel teljesítette az Ocean’s Seven hatodik próbáját, a Gibraltári-szoros átúszását.

  

Manyoki11Már csak egy próba van hátra számára, az Északi-csatorna átúszása, és a zalaegerszegi hosszútávúszó beléphet az Ocean’s Seven hét próbáját teljesítők táborába. Hogy emlékezetünket felfrissítsük: első fegyverténye még 2013-ban a La Manche csatorna átúszása volt.

 

– A Gibraltári szoros nem tartozik a legnehezebbek próbák közé, de értesülve a történtekről, azért akadtak gondok...


- A kellemetlen időjárási viszonyok és az 18 fokos víz nem könnyítette meg a helyzetemet. Ráadásul a verseny szervezői csúsztatták a rajtot az időjárási viszonyok miatt és egy másik próbázóval együtt kellett vízbe szállnom. Szeretek a saját tempómban úszni, ezt most nem tehettem, alkalmazkodnom kellett társam lassúbb iramához. Abban biztos voltam, hogy teljesítem a próbát, ami sikerült is, 4 óra 9 perc után értem célba - emlékezett vissza Mányoki Attila. – A másik próbázó is sikerrel teljesítette a távot. Az úszott idő nem volt a legjobb, de ebbe belejátszottak a már említett külső körülmények is. A lényeg: összességében biztosan teljesítettem a Gibraltári-szoros átúszását. A szervezők és jó magam is olyan időpontot választottunk, hogy ne legyen gond a próba teljesítésével. Nagyon örülök annak, hogy egy lépésre vagyok a végső célomtól.


- Most következik a pihenés időszaka?


- Igen. Előtte persze még jönnek a szokásos rádiós és tévés nyilatkozatok, s teljesítenem kell a szponzorok különböző elvárásait. Azután tényleg jön egy kis aktív pihenési, kikapcsolódási időszak.


- Mikor kezdi meg a felkészülést az utolsó próbára?


- A következő év januárjában. A 2018-as programomat teljes mértékben az Északi - csatorna átúszásának rendelem alá. Mindenképpen teljesíteni akarom az utolsó próbát.


- Egyszer már nem tudott megbirkózni az Északi csatornával...


- Az akkor szerzett tapasztalatokat is igyekszem felhasználni a felkészülésem alatt. Jövőre az egész esztendőben 15 foknál melegebb vízben nem akarok úszni. Olyan felkészülési versenyeken akarok indulni, amelyek hideg vízben zajlanak le. Modellezni akarom már a csatorna átúszása előtt az ott rám váró feladatokat, mindenre fel akarok készülni.


- Mennyi idő alatt lehet átúszni az Északi-csatornát?


- Számításaim szerint optimális esetben kilenc óra kell hozzá, de 12-nél többet semmiképpen nem szánok rá. Nagyon sok mindent befolyásolnak az időjárási körülmények. Amikor nem sikerült, akkor is mindent kiadtam magamból. Most sem lesz másképp, csak most sikerülni fog, mert ennek rendelek alá mindent. Biztos vagyok benne, hogy akkor és ott fizikálisan és mentálisan is topon leszek.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates