Papp Péter még nem vonul vissza.

Három műszakban dolgozik a Flextronics egerszegi gyárában, mellette edzéseket tart a ZTE súlyemelőinek, és mellette még maga is versenyez.

Negyvenhárom évesen még aktív, hol a felnőtteknél, hol a masters korcsoportban szerzi az érmeket. Papp Péter, a ZTE örökifjú súlyemelője, elnyűhetetlen.

PappP12- Az azért én sem vagyok, az októberi hónap számomra is sűrű volt – mondja. - Nagyon örülök, hogy így összejött, több versenyen is sikerült helytállnom. Kezdésként a masters vb-n harmadik lettem, utána a hazai felnőtt ob-n súlycsoportomban ezüstérmet szereztem. Október zárásaként az Alpok-Adria Kupán a masterseknél szintén második lettem. A csapat is második helyet ért el...

- Tekintsünk vissza a kezdetre?

- Keszthelyen testvérem járt le a súlyemelőterembe. Rajta keresztül kerültem kapcsolatba a sportággal.

- Rögtön kiszúrták, hogy tehetséges vagy?

- Szabó Bálint első edzőm mondta, hogy igazán kipróbálhatnám a súlyemelést. Megtetszett, itt ragadtam, a kezdeti lendülettel teszem ma is a dolgomat. Első ránézésre, 12 évesen nem éppen súlyemelő alkatom volt, azonban akarattal, kitartással szépen araszolgattam előre a sportágban.

- Sikereidet három műszakos munkarend mellett éred el, ami mindenképpen dicséretes...

- Hát nem egyszerű, de szeretem a sportágam.

- Tudnak arról a munkahelyeden, hogy 43 évesen aktívan sportolsz, egy sok munkát igénylő sportágban?

- Természetesen. Tavaly segítettek anyagilag is, hogy a masters vb-n elindulhassak.

- Elgondolkodtál azon, hogyha egy anyagilag erősebb klubban versenyzel, többre vihetted volna?

- Magyarországon nincsen ilyen klub. A súlyemelésben a munka sok, az elismerés csekély. A magyar súlyemelés fénye elveszett. Lehet vitatkozni rajta, miért... Egy biztos, anyagi támogatottsága fokozatosan csökken, így nehéz eredményt produkálni. Sokan mondják, előbb érjen el eredményeket a sportág, aztán jön az anyagi támogatás. Erről a tyúk, tojás esete jut eszembe. Melyik volt előbb?

- Tanítványaid mennyire tudják, hogy egy jól teljesítő sportoló-edzővel állnak szembe?

- Tudnak az eredményeimről, de edzést tartani és magam is trenírozni nem egyszerű feladat, mivel a nap csak 24 órából áll.

- Meddig szeretnél versenyezni?

- Nem tervezem a visszavonulásomat, akadt a magyar súlyemelők táborában már valaki, aki 80 évesen is emelgette a súlyokat. Addig szeretnék aktív maradni, amíg bírom.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates