Nyomtatás

Erős vidéki fellegvárrá válni.

Vörös Zoltán, az egerszegi súlyemelés alapítója már csak tiszteletbeli elnöke a ZTE-nek. Az új elnök Takács Tamás lett, akinek nem idegen a sportág, maga is űzte.

takacst- Hosszú ideje már itt vagyok az egerszegi súlyemelő klubnál -kezdte Takács Tamás. – Nyugodtan mondhatom, semmi nem tántorított el, itt ragadtam. Civilben nevelő tanárként dolgozom. Nem idegen számomra a gyerekek, a fiatalok közege.

- Egykor profi versenyzője is akadt a ZTE-nek, mára maradt csak a nevelés...

- Manapság a gyerekeket több terület is vonzza, amikor Vörös Zoltánnék megalapították Egerszegen a súlyemelést, más világot éltünk. Ma már meg kell küzdenünk a gyerekért. Az edző kollégákkal - Papp Péterrel és Lőrincz Istvánnal - együtt azon dolgozunk, hogy minél többen kedveljék meg a súlyemelést. Iskolákba is eljárunk, és a nyáron több edzőtábort is tartunk. Igyekszünk bővíteni a létszámot. Várjuk a 10-11éves fiúkat, lányokat. Egy tévhitet is szeretnék eloszlatni. A súlyemelésben sem sérülnek meg többen, mint más sportágakban. Sajnos, sok a tévhit a sportágunkkal kapcsolatban. Nálunk először a technika elsajátításán van a hangsúly, amikor a gyerek maximálisan elsajátította a sportág elemeit, az után nőhet a rúdon a súly. A már említett két szakképzett edzőnk maximálisan figyel a terembe lejáró fiatalokra. Reménykedünk, hogy a nyári táborok után többen itt ragadnak a klubnál.

- Bővült saját rendezésű versenyeik köre...

- Nemrég rendeztük meg a kölyök bajnokságot, amelynek nagy sikere volt. Ugyanakkor agyományos versenyeinket a Göcsej Kupát - amelyet az országos szövetség is támogatott –, valamint a Kiss Róbert emlékversenyt természetesen továbbra is megrendezzük. Külföldre is elvisszük a város, a ZTE hírnevét, az Alpok Adria Kupa rendszeres résztvevői vagyunk. A masters versenyeken Papp Péter rendre eredményesen szerepel, Bakos Erik révén pedig korosztályos válogatottal rendelkezünk.

- Az önkormányzat is a kiemelt sportágak közé sorolt Egerszegen a sportágat...

- Óriási segítség számunkra a kiemelés, rá akarunk szolgálni a bizalomra, hogy öt év múlva is ott lehessünk a kiemeltek között. Nagyon sokat jelent számunkra a Magyar Súlyemelő Szövetség anyagi támogatása is. Költségvetésünk is ezen a két fő pilléren nyugszik. Mellette a Kiss Róbertről elnevezett alapítványra beérkező 1 százalékos adó felajánlások is segítik a működésünket. A városi sportcsarnokban pedig jó körülmények között dolgozhatunk.

- Hová szeretné eljuttatni a ZTE SK-t?

- Reálisan az utánpótlás nevelést célozhatjuk meg, abban viszont vidéki fellegvár akarunk lenni.