A súlyemelők tavalyi mérlege.

Tizenkét hazai és négy nemzetközi versenyen huszonkilencen léptek dobogóra a ZTE súlyemelői közül a tavalyi évben.

- A serdülő, az ifjúsági és a masters versenyeken elért eredmények mutatják, hogy folyamatosság van a szakosztályunk munkájában - értékelt Vörös Zoltán, a ZTE tiszteletbeli elnöke. - Ismét van válogatott versenyzőnk, az ifjúsági korcsoportos Bakos Erik , aki tagja a Herakles utánpótlás programnak.

- Kikre teljesítettek legjobban 2015-ben?

A tini ob-n Varga Kristóf lett első, a diákolimpiáról Bakos Erik szállította az aranyérmet. A serdülők mezőnyében az ob-n két pontszerző helyet szereztünk. Az ifjúságiaknál országos versenyen Bakos Erik szerzett ezüstérmet. A masters országos bajnokságon Papp Péter, dr. Muhoray Árpád és Danicser Anita lett első. A masters Eb-n dr. Muhoray Árpásd a második, a vb-n a 4. helyen zárt. A masters vb-n Papp Péter ezüstérmet szerzett. A Masters Alpok-Adria csapatversenyen harmadik lett a ZTE, s az általunk rendezett Göcsej Kupát megnyertük, hogy csak a legjobb eredményeket említsem. A felnőtteknél a legeredményesebb versenyzőnk Papp Péter, az utánpótlásnál Bakos Erik lett.

- Mennyire gátoltak a versenyzőket a sérülések?

- Sérülés miatt több versenyt hagyott ki Szanati Szabolcs és Varga Kristóf. Nem tudtak indulni az országos felnőtt, illetve az utánpótlás bajnokságon. Ez jelentős hátrányt jelentett számunkra az országos szakosztályi rangsor megállapításánál.

- Tavaly a sportág egerszegi megszületésének félévszázados születésnapját is ünnepelték...

-A Göcsej Kupa keretében ünnepeltük a zalaegerszegi súlyemelés 50. éves szülinapját, amelynek meghonosításában alapító tagként 1965-benrészt vettem. Először a Vasutas SK színeiben, 1973-tól a ZTE-SK-ban versenyeznek a sportolók. Klubunkat levélben köszöntötte dr. Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke. Ünnepségünkön részt vett és köszöntötte a ZTE SK-t Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Dobos Imre a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke. A város polgármesterétől emléklapot vehettem át, amelyben elismerték az elmúlt ötven évben végzett munkámat.

A súlyemelés továbbra is kiemelt sportág maradt az egerszegi önkormányzat részéről. A bizalmat újabb sikeres 50 évvel igyekeznének meghálálni a klubban sportolók, de tudják nem lesz könnyű felül múlni a mögöttük hagyott ötven év sikereit.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates