Nyomtatás

Oroszlány csapata végzett az élen.

A zalai súlyemelés létrehozója előtt tisztelgett a Kiss Róbert emlékversennyel a ZTE. A megnyitón Vörös Zoltán, a klub tiszteletbeli elnöke idézte fel az alapító alakját. Mint mondta, hatvan éve a Vasút egyesületnél eresztett gyökeret az erős emberek sportja. A versenyen megjelent Varga József is, aki Kiss Róbert mellett segédkezett a súlyemelő sportág elindításában Zalaegerszegen. Vörös Zoltán megemlítette, hogy 1971-ben, amikor városunkba költözött, egy jól működő szakosztályba került . Az évek során felnőtt, korosztályos válogatottak nevelődtek ki Egerszegen. Mára már azonban csak az utánpótlás nevelését tudják felvállalni.

- Csodálatos dolog, ahogy édesapámról minden évben megemlékeznek- mondta ifj. Kiss Róbert, az egykori alapító fia. - Örvendetes, ahogyan ápolják örökségét. A magam módján a Zala Megye Súlyemelő Sportjáért Alapítvány elnökeként én is igyekszem segíteni a sportág fennmaradását.

Az ünnepélyes megnyitó után a sportolóké lett a főszerep. Csapatban az utánpótlás együttesek indultak, egyéniben pedig több korosztály képviselői.

A győzelmet az Oroszlány együttese szerezte meg 737 ponttal, második lett a ZTE 675 ( ifjúságiak, 77 kg: Bakos Erik 215 (95+120) kg, serdülők, 56 kg:Kára Erik 116 (53+63) kg, 62 kg: Varga Kristóf 146 (68+78) kg. ). Harmadik helyen zárt a Haladás VSE I., a negyedik a Haladás VSE II. lett.

Különdíjasok:

Legjobb utánpótláskorú leány versenyző: Boros Viktória (Haladás). A legjobb utánpótlás korú fiú versenyző: Bakos Erik (ZTE). Az utóbbi elnyerte a legjobb egerszegi versenyzőnek felajánlott díjat is.

Egyéni eredmények: Felnőttek.

Nők. +75 kg: Danicser Anita 116 (53+63) kg.

Férfiak. + 105 kg: Györkös Milán 265 (115+150) kg. 77 kg: Babics Norbert 175 (80+95) kg.