Papp Péter elégedett

A finnországi Rovaniemiben rendezték meg a Masters súlyemelők világbajnokságát. A versenyen nagyszerűen szerepelt Papp Péter, a ZTE szenior sportolója, aki korcsoportjában, 62 kilóban második lett. Végül hozta a papírformát, ami alapján ezüstérme reális.

pappp2- A második helyen álltam a raglistán. Tehát elégedett vagyok az eredményemmel, hiszen egyéni csúcsot emeltem - tekintett vissza a vb-re Papp Péter.

- A hazai pályán versenyző finn sportoló lett a világbajnok. Hány kilóval volt jobb?

- Három kilón múlott az aranyérmen. A finn versenyzőnek nagy motivációt jelentett a hazai környezet, ráadásul a rendező városban is lakik. Mondhatni duplán szurkoltak neki. Maximálisan élt a hazai pálya előnyével.

- Hová helyezné eredményei sorában a megszerzett ezüstérmet?

- Hajdanán a junior válogatottban elért nemzetközi sikereimmel vetekszik a mostani ezüstérmem. A masters korban meg kell becsülnöm a második helyezést.

- Mire ösztönzi a Finnországban elért eredménye?

- Lehet még ebben a korban is fejlődni, és a súlyemelés folytatására sarkall a vb-n elért második helyem. A következő világversenyre - legyen az Eb vagy vb - ha sikerül kijutnom, az aranyérem megszerzése lesz a célom. A soron következő verseny az Alpok Adria Kupa keretében megrendezésre kerülő Masters csapatbajnokság lesz. Az Alpok Adrián az olaszok erős csapattal lépnek dobogóra, de igyekszünk mindent megtenni a sikeres szereplésért.

- Kik segítették a vb-n való indulását?

- Nem volt könnyű kijutnom, saját magam nem tudtam volna finanszírozni a részvételt. Több szponzor segített, így Zalaegerszeg önkormányzata, a klubom és a munkahelyem, a Flextronics. Elég magasak a nevezési díjak, nem egyszerű elindulni egy-egy világversenyen. A vb-ken és Eb-ken a dicsőségért versenyzünk. Szeretem a sportágamat, a dicsőség is fontos számomra.

- Edző a ZTE-nél, sikere milyen hatással lesz a súlyemelő klubra?

- Sajnos lecsökkent a létszámunk, kevesen vállalják a fiatalok közül ezt a férfias sportágat. Bizom benne, hogy talán eredményeim hatására lesz olyan fiatal, aki bekopogtat hozzánk. Valószínű, hogy nekünk régi súlyemelőknek is össze kell fogni, az iskolákat látogatni, hogy talpon maradjon a sportágunk Egerszegen. Remélem, hogy a következő években felnőnek a fiatalok, és minden korosztályban lesznek figyelemre méltó eredményeink.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates