Masters súlyemelő vb Finnországban.

A finnországi Rovaniemiben rendezték meg a Masters Súlyemelő Világbajnokságot. Két női és hat férfi magyar masters súlyemelő teljesítette a szigorú kvalifikációs szintet, köztük Papp Péter és dr. Muhoray Árpád, a ZTE két veterán versenyzője. A magyarok , a 415 férfit, 110 nőt felvonultató versenyen három arany-, 2 kettő ezüst-, egy 1 bronzérmet szereztek, és két negyedik helyezést értek el.

papppmuhorayA ZTE versenyzői közül Papp Péter (balról) az M40 es korcsoport 62 kg-os súlycsoportjában öt sikeres fogással, a finn Pirkkiö Samuli mögött ezüstérmet szerzett. Papp Péter 10 kg-mal javította meg az áprilisi ob-n elért eredményét, s mindössze 3 kg-on múlott aranyérme. Eredménye: 190 (87+103) kg.

Dr. Muhoray Árpád (jobbról) az idei Európa Bajnokság második helyezettje az M60-as korcsoport 105 kg-os súlycsoportjában versenyzett. Az erős mezőnyben helytállt, öt sikeres gyakorlattal, 2 kg-mal megjavítva az Eb-n elért eredményét, s a negyedik pontszerző helyet szerezte meg. Eredménye: 163 (70+ 93) kg.

A világbajnoksággal egy időben ülésezett a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) évi Masters Kongresszusa , amelyen hazánkat dr. Muhoray Árpád, az MSSZ Masters Bizottság elnöke képviselte . A kongresszus megtárgyalta az éves beszámolót, a költségvetést, az anti-dopping tevékenységet és döntést hozott a következő évek versenyhelyszíneiről.

2016-ban a masters súlyemelők Európa Bajnoksága Azerbajdzsánban, világbajnoksága pedig a németországi Heinsheimben lesz.

A ZTE veterán súlyemelői hazatérve nem sokat pihennek, szorgalmasan készülnek az október 23-án az olaszországi Vicenzában tartandó Masters Alpok-Adria csapatverseny fordulójára.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates