Itthon maradt a Göcsej Kupa.

A ZTE súlyemelő szakosztálya 45. alkalommal rendezte meg a Göcsej Kupát. A verseny keretében ünnepelték a vezetők,a mostani és egykori versenyzők az egerszegi súlyemelés 50. szülinapját. A megjelenteket - köztük Balaicz Zoltán polgármestert és Dobos Imrét, a magyar szövetség elnökét - Vörös Zoltán, a ZTE tiszteletbeli elnöke köszöntötte.

- A súlyemelés Zalaegerszegen a Z. Vasútnál talált annak idején otthonra, onnan került át a nagy múltú ZTE-hez - emlékezett a kezdetre Vörös Zoltán.

Hajdanán Kis Róberttel együtt alapították meg a súlyemelő szakosztályt. Az öt évtized során Marosi Ferenc válogatott és az olimpikon ifj. Tancsics László is a ZTE-ben nevelkedett. Az egerszegi emelők hazai és nemzetközi porondon is letették névjegyüket, többször megnyerték az Alpok Adria Kupát, illetve tíz európai országban öregbítették a magyar és a egerszegi emelők jó hírét.

Balaicz Zoltán, hangsúlyozta, hogy 50 év nagy idő. Az akkori alapítók köztük Vörös Zoltán, mertek nagyot álmodni. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordított a súlyemelőkre, és nem lesz másképp a jövőben sem. A város új sport koncepciójában is kiemelt helyen szerepel a súlyemelés.

Vörös Zoltán egy súlyemelő figurával ajándékozta meg a polgármestert, aki kitüntető oklevelet nyújtott át neki.

A Göcsej Kupa csapatverseny végeredménye: 1. ZTE (Szanati Szabolcs, Györkös Milán, Bakos Erik) 879 pont, 2. Tatabánya 829, 3. Haladás I. VSE I. 540, 4. Haladás VSE II. 446.

A Göcsej Kupa legjobb felnőtt sportolójának Szanati Szabolcs bizonyult 329 ponttal, legjobb utánpótlás versenyzőnek pedig Fekete Ádám (Tatabánya ) 312 ponttal. A legjobb hazai utánpótlás versenyzői címet Bakos Erik nyerte 269 ponttal.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates