A fiatalok az előtérben a ZTE SK-nál

 

Évek óta teszik a dolgukat, szerény költségvetésükből a lehetőségeikhez mérten jól teljesítenek.

 

PappPeter1Az 1960-as években alapított egerszegi súlyemelő klubról van szó. Egykor a Z. Vasút, jelenleg több évtized óta a ZTE keretei között űzik sportágukat. A klub fennmaradásában óriási szerepe van Papp Péter edzőnek és segítőinek.


- Felnőtt korosztályunk, ha nem is népes, de hozza az eredményeket - hangoztatta Papp Péter. - Az országos korosztályos bajnokságokon szereztünk három ezüstérmet. Ami mindenképpen jónak számít a klub életében.


- Konkrétan kit emelne ki?


- Rácz Gergelyt, Rácz Dánielt és Varga Martin Csongort. Serdülő, illetve ifi juniorban lettek másodikak. Rácz Dániel jövőre felnőtt korosztályba lép, már idén indult ebben a korcsoportban az ob-n és bronzérmet szerzett.


- Az egyéni megmérettetések mellett a csapatversenyeken is igyekeztek helytállni...


- Évek óta szerepelünk az Alpok Adria Kupán, a legutóbbi fordulóban a pontszerző hatodik helyen végeztünk. A Masters versenyen jobban teljesítünk, ott ezüstérmet szereztünk a csapattal.


- A szerény költségvetés ellenére minden évben megrendezik a Göcsej Kupát és a Kiss Róbert emlékversenyt...


- Az idei évben a Göcsej Kupa az országos csapatbajnokság egyik selejtezője is volt. Jóval több csapattal, nagyobb létszámmal kellett megrendeznünk a versenyt, úgy érzem megfeleltünk az elvárásoknak. A Kiss Róbert emlékverseny inkább az utánpótlás seregszemléje, de idén a felnőttek is bekapcsolódtak.


- A fiatalok felkészítése mellet több versenyen te is szerepelsz. Nem is rosszul...


- Múlnak az évek, a felnőttek között egyre nehezebb jó eredményt elérnem. Idén egy pontszerző hely jutott nekem a felnőtt ob-n. Egyre inkább maradnak számomra a masters versenyek, amelyeken addig indulnék, amíg bírom. A hazaiakon biztosan elindulok, a nemzetközi masters versenyek anyagi okok miatt elérhetetlenek számomra.


- Egyedül Papp Péter sem bírná egy klubban a munkát. Kik segítenek?


- Lőrincz István, Takács Tamás elnök nélkül nem menne a dolog. Jó csapatot alkotunk.


- Tervek a következő évre?


- Egyértelműen, több fiatalt szeretnénk bevonni a sportba. Sok szülő félti gyermekét a súlyemeléstől, mert könnyebben megsérült. Ami tévhit, más sportágakhoz képest itt jóval kevesebb a sérülés és a kezdőkre nagyon odafigyelünk. Legfontosabb a pontos technika megtanítása a gyerekeknek, mivel szinte csak akkor sérül meg valaki, ha egy gyakorlatot technikailag rosszul hajt végre. Munkás sportág a súlyemelés. Az országos szövetségtől tudom, hogy több száz beiskolázott gyermekből, alig páran maradnak a sportágban, viszont aki marad, az hosszú ideig a súlyemelők táborát gyarapítja.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates