A ZTE SK-nál a masters sportolók jártak az élen.

 

A ZTE súlyemelő szakosztálya lehetőségeihez mérten összességében ismét jó évet zárt. A csapat "zászlóvivője" Papp Péter, aki több területen is helytáll. Edzi a sportolókat és önmagát, indul a versenyeken a felnőtteknél és a masters kategóriában.


– A masters kategóriában teljesítettünk idén a legjobban, nemcsak én, hanem dr Muhoray Árpád és Danicser Anita is, világversenyekről tértünk haza éremmel. Az utánpótlás területén pár versenyző bontogatja szárnyait. Remélem, kitartanak a súlyemelés mellett és jövőre már kézzel fogható eredményt tudnak felmutatni. A régebb óta emelő fiatalok közül a Bakos testvérek, aztán Varga és Ebedli villantották meg tehetségüket. A már hagyományosnak számító Alpok Adria Kupa sorozaton is a masters kategóriában, egyéniben és csapatban egyaránt érmet szereztünk – értékelte az évet Papp Péter.

 

SulyPapp


A rövidesen megrendezésre kerülő magyar bajnokságon a klubtól egyedüliként Papp Péter (a dobogó második fokán) indul, amely mutatja, hogy az utánpótlás és a masters kategória között nagy az űr. Nem csoda, hogy felnőttként kevesen vállalják ezt a kemény felkészülést igénylő sportágat a munka mellett. A létszámbővítés sem egyszerű, mindig jönnek újak, de bőven akadnak lemorzsolódók is.
Takács Tamás, a ZTE SK elnöke igyekszik biztosítani a működéshez szükséges forintokat.


– Az önkormányzat a legnagyobb szponzorunk, nekik köszönhetjük, hogy még talpon vagyunk. Az évben úgy osztottuk be pénzünket, hogy ahová el kellett jutni versenyzőinknek, eljutottak. A terembérleti díjat ki tudtuk fizetni, mert ebben változás történt. Az önkormányzat ezt az összeget nekünk utalja, mi adjuk tovább a sportcsarnoknak. Örvendetes, hogy nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is tudtuk finanszírozni sportolóink versenyezését. A saját versenyeinket, a Göcsej Kupát és a Kiss Róbert Emlékversenyt is jó színvonalon sikerült megrendezni.

 

Súlyemelő edzőtábort is tartottunk a nyáron. Takács Mária, a Magyar Súlyemelő Szövetség igazgatója kért fel bennünket a tábor megrendezésére, mert tudja, Egerszegen jók a körülmények. Az országos szövetségtől is kapunk támogatást, többek között a Göcsej Kupa megrendezésére, az edzőtermünk felújítására. Jövőre mindenképpen szeretnénk eljutni azokra a versenyekre, amelyeken idén is résztvettünk. Saját rendezésű versenyeinket szeretnénk változatlanul jó színvonalon lebonyolítani. 2019-ben nagy feladat vár ránk, nekünk kell megrendezni az Alpok Adria mastersbajnokságot.


Vörös Zoltán, a klub tiszteletbeli elnöke, az egerszegi súlyemelés alapítója. Nem tud hátat fordítani kedvenc sportágának. Gyakran lelátogat a súlyemelő terembe.


- Elismerem a masters versenyzőink teljesítményét, de az országos szövetség ezt a kategóriát nem értékeli a finanszírozás során. Nagyon fontos lenne, hogy minél jobb eredmény érjünk el a felnőttek és az utánpótlás területén, a helyi és a központi támogatás megtartása, netán növelése miatt. A toborzást is nagyobb energiával kellene végezni. Hetvenöt éves vagyok, egykor részvettem az egerszegi súlyemelés létrehozásában, nem szeretném megélni a megszűnését.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates