Keszthely Open sakkverseny.

Zalai, ezen belül keszthelyi sikereket is hozott a közelmúltban véget ért XXVIII. Keszthely Open Nemzetközi Sakkverseny. A városban működő Spartacus SK által szervezett sporteseményre 74-en neveztek, köztük osztrák, német és olasz versenyzők is.

sakk3.jpg

A keszthelyi VSZK-ban tartott, egyhetes, kilenc fordulós svájci rendszerben lebonyolított sportesemény első helyezettje, így az aranyserleg birtokosa Török Sándor, a budapesti Vasas játékosa lett (képünkön). A második helyet és egyben a legjobb zalai férfiversenyzőnek járó díjat Takács Balázs, a harmadik helyet a 18 évnél fiatalabb Kobán Bálint szerezte meg. A legjobb keszthelyi férfi sakkozó az összesítésben 6. helyen végzett Rózsa Péter is jutalomban részesült, akárcsak a szimpátiadíjat nyert Pintérné Kovács Márta, mint a legeredményesebb keszthelyi női versenyző.

sakk2.jpg

Az eredményhirdetés kedves pillanata volt a legidősebb versenyző, a Keszthelyen élő dr. Hévízi László köszöntése. Az 50 évvel ezelőtt a magyar férfi sakkbajnokság döntőjében versenyzett sakkozó a szimpátiadíj mellett egy, a klub által felajánlott ajándékcsomagot is átvehetett egykori sporttársától, Káposztás Miklóstól. Utóbbi, az idén 70. életévét betöltött, 52 éve megszakítás nélkül a Vasas színeiben tevékenykedő szakembert Szalai István, a Spartacus SC elnökének közreműködésével tiszteletbeli taggá fogadták.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates