Nyomtatás

A Csuti legjobbja szerint első a csapat.

 

Az NB I B-csoportjában listavezető a Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp sakkcsapata, amely biztosan halad a bajnoki cím felé.

 

horvath adamA csapat egyik legjobbja Horváth Ádám nemzetközi nagymester, aki valamennyi mérkőzését megnyerte.

 

- Az NB I B-csoportja nekünk nem annyira erős – értékelt Horváth Ádám. - Eddig valamennyi találkozónkat megnyertük, de muszáj is, mert az idei bajnokságban a meccspontok számítanak, s csak egyenlő pontszám esetén a táblapontok.

 

- Egyetlen igazi ellenfelük van a csoportban, a Szentgotthárd Alsószölnök STE együttese?

 

- Minden bizonnyal ellenük dől el a bajnoki cím sorsa, le akarjuk győzni őket. Ami nem lesz könnyű, mivel szlovén, osztrák és román légiósokkal állnak ki. Mi viszont bármi áron győzni akarunk. Szeretnénk százszázalékos teljesítménnyel bajnokok lenni.

 

- A csapatban egyedüliként profi sakkozó, kik segítik felkészülését?

 

- Akadnak barátaim, ismerőseim, akik ellátnak jó tanáccsal, de javarészt egyedül készülök a versenyekre.

 

- Külföldön is rendre versenyez, ezek a viadalok pénzdíjasok…

 

- Igen, de az egyéni versenyek mellett csapatban is szerepelek. A pénzdíjak mellett fontos, hogy az Élő-pontjaim számát is gyarapítsam. A sakk speciális sportág, nálunk egy játékos több csapatban is játszhat a szezon során, ami a sportág jellegéből adódik. A legfontosabb csapat számomra a Csuti. Itt akarok minél jobban teljesíteni.

 

- Milyen típusú játékosnak tartja magát? Aki szeret kockáztatni vagy inkább a biztonságot tartja szem előtt?

 

- A nagyobb kockázatot vállaló játékosok közé tartozom. Főleg, akkor vállalom be a rizikót, ha a csapat érdekében fontos meccs sorsa múlhat rajta. Egyéni versenyeken kevesebbet partit vállalok be.

 

- Az utolsó előtti fordulóban lesz a Szentgotthárd elleni rangadó. Mit vár?

 

- Győzelmet, a házigazdák, és mi is, a legjobb csapattal ülünk asztalhoz. Siker esetén törheti a vezetőség a fejét a csapat megerősítésén, mivel az A-csoport jóval erősebb a B-nél, és ott is az új rendszer működik. Azaz minél több mérkőzést kell nyernünk a bent maradásért.