Nyomtatás

A cél: mindenáron visszajutni.

 

A kevéssel van túl felénél a sakk-csapatbajnokság az NB I B-ben. A Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp SK egy pont előnnyel vezet a legnagyobb riválisa, a Szentgotthárd-Alsószölnök STE előtt.

 

Ha a táblapontokat néznénk, akkor lassan már bonthatnák a pezsgőt a zalaiak, ám az idei szezontól a meccspontok számítanak, így végig figyelnie kell a Csutinak. A meccspontok számítanak, a táblapontoknak másodlagos a szerepe.


- Elégedett vagyok a csapat teljesítményével – értékelt Horváth Tamás, a Csuti szakmai igazgatója, játékosa. – Az eddigi fordulók során akadtak fölényes – két 8:4-es - sikerünk. Volt olyan találkozó, amelyen jobban meg kellett küzdeni a győzelemért. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy számunkra minden mérkőzésen a győzelem a fontos. Az egyéni eredményeket értékelve: az első táblákon jól szerepeltünk. Horváth Ádám valamennyi mérkőzését megnyerte. Tőle el is várjuk, profi sakkozó, nemrég Indiában teljesített jól. A többi játékosra sem panaszkodhatok, mindenki oda teszi magát. Akad sajnos, amikor a győzelmi kényszer vereséget szül, de javít a másik táblán szereplő sakkozónk. Egyértelműen jövőre az NB I A csoportjában kívánjuk folytatni. Itt a B-csoportban is látszik, hogy az ifjúsági táblára igazolnunk kell. A felnőtteknél a zalai mag jól muzsikál itt a B- csoportban, de itt is erősítésre szorulunk majd.


- Említette, feljutás a cél. A hátra lévő négy fordulóban három tartalékcsapat és az említett Szentgotthárd ellen ülnek asztalhoz…


- Nem lehet kihagyni a tartalékok ellen sem. Nem tudni, hogy milyen csapattal ülnek asztalhoz. Ha az első csapatot jól állítják ki, bizony a tarcsiba csúszók bizonyítani akarnak és meglepetést okozhatnak. Ennek ellenére úgy vélem, a Szentgotthárd elleni utolsó előtti fordulóban dől el a bajnoki cím. Nem tudjuk, ellenfelünk mennyire komolyan gondolja az A- csoportot. Többször szerepeltettek légiósokat, ami azt jelenti, hogy nincsenek híján az anyagiaknak. Nekünk nem velük kell foglalkoznunk, hanem magunkkal. Hozni kell a hátra lévő négy mérkőzést és akkor nem lehet gond a feljutással.


- Ha meglesz a feljutás, mi következik utána?


- Áttekintjük az anyagi lehetőségeinket és minden bizonnyal vállaljuk a magasabb osztályt. Anyagiak terén az idei idényben kicsit tartalékoltunk a következő szezonra. Az NB I A csoportja nem lesz sétagalopp, ott is győzelmeket kell szerezni. Igaz, ott még nem tartunk, de nagyon bízom a feljutásunkban.