Nyomtatás

 

A visszajutás a cél a Csuti Hydrocomp SK-nál.

Az elmúlt idényben nagy küzdelemben, de búcsúzott az NB I A csoportjától a Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp sakkcsapata. Mindkét feljutó vállalta a szereplést a legjobbak között, így a Csuti a jobb kieső címén sem maradhatott a legjobbak között. A viszonylag későn - október végén - kezdődő bajnokságban az egerszegiek az NB I B- csoportjában szerepelnek.


HorvathTamas- A különböző világversenyek miatt kezdődik később a csapatbajnokság. Korosztályos vb-k zajlottak le, jön a felnőtt csapatok Európa bajnoksága is, a létszám is tizenkettőről tízre csökkent, így nem kell sietni a lebonyolítással - adta meg a választ a későbbi kezdésre Horváth Tamás, a Csuti szakmai vezetője, játékosa.


- A kiesést követően történt-e változás a játékoskeretben?


- A felnőttek közül Szabó és Czebe távozott, feljutásunk esetén visszatérnének hozzánk. Az ifjúsági táblán szereplő tehetséges Kozákot a DVTK igazolta le. A miskolciak idén nagyon beerősítettek. Az A-csoportban bejelentkeztek a Kanizsa mellett a bajnoki címre.


- A cél az azonnali visszajutás?


- Természetesen, amelyet javarészt helyi erőkkel kívánunk megvalósítani. Csak Vajda az a játékoskeretben, aki nem rendelkezik egerszegi kötődéssel.


- Változik a bajnokság lebonyolítása…


- A világversenyekhez hasonlóan nem a táblapontok számítanak majd, hanem a győzelmek. Egy csapat bármekkora különbséggel nyer, két pontot kap, döntetlen esetén egy pontot, vereség esetén nullát. Az egyes táblákon elért eredmények azonos pontszám esetén a bajnokság végén számítanak.


- Nagyon oda kell figyelni a bajnokság során, hullámvölgyek nem engedhetők meg…


- Így igaz, de a jelenlegi játékoskeretünket alkalmasnak tartom a visszajutás kiharcolására.


- Az NB I A csoportjából főleg azért estek ki, mert nem volt kellő számú légiósuk, anyagi okok miatt. Pénzügyileg rendben lesz az idei bajnokság?


- Névadószponzorunk, a Hydrocomp Kft. továbbra is támogat minket, a várostól is több anyagi segítséget kapunk. Úgy tervezzük, hogy takarékosan gazdálkodva visszajutás esetén is maradna egy kis pénzünk. Jobb anyagi kondícióval várhatnánk az élvonalbeli szereplést.


- A nyitányon a Tapolca Rockwool VSE vendégei lesznek. Mit vár a mérkőzéstől?


- Egy jó képességű csapat ellen ülünk asztalhoz, de nem lehet más célunk, mint a győzelem, ha vissza akarunk jutni.