Bíznak a bent maradásban a Csutinál.

 

Az NB I-es sakkcsapatbajnokság félidejében a Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp SK az utolsó (10.) helyen áll 23,5 ponttal. Temetni nem kell, nem szabad a sakkozók élvonalának legmagyarabb csapatát, mivel szoros a mezőny, a negyedik helyezett Haladás 30 ponttal rendelkezik.


Az egerszegiek jól kezdték a bajnokságot a három dobogóra is esélyes csapat ellen. Pakson helytálltak, a Kanizsa elleni zalai rangadón bejött a papírforma, a Haladást viszont legyőzték.


- Attól tartottunk, hogy mindjárt az erős ellenfelek ellen bent ragadunk a tabella végén - tekintett vissza a bajnoki fordulókra Horváth Tamás szakmai igazgató, a csapat játékosa. Nem így történt, úgy nézett ki, hogy túl teljesíthetjük az alapcélt, a biztos bent maradást. A folytatásban a közvetlen riválisainktól azonban kikaptunk. Hazai környezetben a Makótól, idegenben a Kőbányától szenvedtünk vereséget.


- Mi okozta a visszaesést, a kezdeti jó rajttól talán túlzottan is megnyugodtak?


- Nem hinném, de kétségtelen, a riválisok ellen kevesebb partit nyertünk. A szezon elején már elmondtam, nagyon kiegyenlített a mezőny, minden megszerzett pontnak óriási szerepe lesz. A másik ok, hogy anyagi lehetőségünk idén, eddig nem engedte meg, hogy légióst szerepeltethessünk. Ketten rajta vannak a csapatlistán, de eddig nem hívhattam őket. Névadó szponzorunk, a Hydrocomp Kft becsülettel segíti a klubunkat, már nagyon régóta. Tavaly gyengébb évet zártak, így kevesebb pénzt tudtak adni. Abban bízom, hogy idén a várostól is többet kapunk a támogatási szempontoknak megfelelőn. A sakknak Egerszegen hagyománya van, hatszoros bajnokok vagyunk, a csapatot javarészt helyi kötődésűek alkotják. Hátrányt jelent számunkra, hogy ellenfeleink számára nyitott könyv vagyunk, mivel rendre ugyan abban a felállásban játszunk, kielemezhetik játékunkat. A többi csapatra ez kevésbé jellemző, mivel több játékossal rendelkeznek.


- Bíznak a bent maradásban?


- Természetesen. Az esélyesebb csapatok otthonába sem megyünk feltartott kézzel. Remélem, hogy a hátra lévő négy fordulóban sikerül annyi pontot szereznünk, amely elég lesz a bent maradáshoz.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates