Sakkbajnok190428Történetének tizenkettedik bajnoki címét szerezte a sakk NB I-ben a Tungsram Aquaprofit NSK együttese, miután a fővárosi kettős fordulóban begyűjtötte a maximális négy pontot.

 

Tungsram Aquaprofit NSK (1.) – Z. Csuti-Hydrocomp SK (9.) 8-4

 

NB I-es sakkcsapat-mérkőzés, 8. forduló. Budapest.


Eredmények (elöl a kanizsaiak): Balogh Cs. - Horváth Á. döntetlen, Lenic – Varga Z. döntetlen, Erdős – Mészáros 0:1, Márkus – Horváth T. 1:0, Bánusz – Horváth Gy. 1:0, Ivanisevics – Mádl I. 1:0, Kántor – Párkányi 1:0, Horváth D. - Dobos döntetlen, Medvegy – Csiszár 0:1, Ribli – Bubits 1:0, Aczél – Korcz 1:0, Gara T. - Balogh M. döntetlen.


A bajnokság nyolcadik fordulójának zalai rangadóján változatos csata alakult ki a budapesti helyszínen, hiszen hiába volt esélytelenebb az egerszegi csapat, azért játékosai is könyveltek el győzelmeket, míg a kanizsaiaknak robogni kellett tovább, hiszen a második DVTK hengerelt a Pénzügyőr (11:1) ellen. Következhetett a vasárnapi záró kör, melynek keretében a nagykanizsaiak ellenlábasa az Eiffel Palace-ban a Dunaharaszti volt.

 

Sakkbajnok190428


Dunaharaszti MTK (5.) – Tungsram Aquaprofit NSK (1.) 4:8


NB I-es sakkcsapat-mérkőzés, 9. forduló. Budapest.


Eredmények (elöl a haraszti játékosok): Grigorianc – Balogh Cs. döntetlen, Gonda – Lenic 0:1, Kovacsevics – Erdős 0:1, Hoang – Márkus döntetlen, dr. Flumbort – Bánusz 0:1, Popovics – Ivanisevics döntetlen, Faragó – Kántor 0:1, Tompa – Horváth D. 1:0, Bálint – Medvegy döntetlen, Papp P. - Ribli döntetlen, Kökény – Aczél 0:1, Schubert – Gara T. 0:1.


A dél-zalai csapat tagjai igyekeztek higgadtan a mérkőzésbe szállni, hiszen a klub továbbra is a tabella élén állt, csak az úgymond „gólaránya” esett kicsit vissza a miskolciakhoz képest. Az első táblákon találhattunk bőven győzelmeket is a Tungsram Aquaprofit oldalán, így ahogy haladt előre a játékidő, vált mind biztosabbá, hogy a nagykanizsai első számú csapat az NB I-ben megvédi, egyben a tizenkettedik elsőségét szerzi a csapatbajnokság legfelső osztályában.


- Szombaton azért a szívbajt hozta ránk a kialakult helyzet, vasárnap aztán ugyanannyit teljesítettünk, mint a DVTK, így lett meg a tizenkettedik aranyunk – összegzett Papp Nándor, a kanizsai együttes csapatvezetője.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates