A tavaly nyolcvanadszor elrajtolt kanizsai városi egyéni sakkbajnokság ért véget a napokban és a több hónapos versengés során ezúttal is generációk képviselői mérkőztek egymással az elsőségért.

 

HaselbachDavidA küzdelmek színvonalára nem lehetett panasz és volt olyan utánpótláskorú sakkozó, akinek vesztes parti után bizony sírásra görbült a szája.


Az indulók teljesítményét serdülő, ifjúsági, felnőtt és szenior kategóriákban külön is értékelték, ahogy külön a lányok eredményeit is.


A serdülőknél Beznicza László (3,5 pont), Horváth Sebestyén (3,5), Varga Márkó (3) volt a sorrend, az ifjúságiaknál Horváth Csongor Endre, Nagy Ádám, Tóth Gábor (5-5) lett az élen záró hármas.


A szeniorok mezőnyében Papp Nándort (8) Dalocsa Endre és Szabó István (5-5) követte, a lányoknál Balogh Eszter (4) lett a legjobb Honfi Viktória (4) és Beznicza Míra (2,5) előtt, míg a felnőtteknél, egyben abszolút sorrendben a 17 esztendős – immár kétszeres bajnok - Haselbach Dávid (8) zárt az élen, maga mögé utasítva Papp Nándort (8), valamint Kercsmarics Józsefet (6,5).


A végső elsőségért egyébként úgynevezett külön-meccsre volt szükség Haselbach és Papp között, mely végül az előbbi sakkozó sikerét hozta.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates