TungiAqua13Tungsram Aquaprofit NSK (1.) - DVTK (6.) 8:4

NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés, 8. forduló. Nagykanizsa.

A hét végén története tizenharmadik bajnoki címéért szállhatott csatába a Tungsram Aquaprofit NSK NB I-es sakkcsapata.

Nem éppen szokványos felállásban ül(hetet)t a sakktáblákhoz a versenyzők. A jelenlegi vírushelyzet miatt az idegenlégiósok hozatala kissé bonyolultabbá vált, ez azonban a kanizsaiaknál nem okozott igazán nagy felfordulást. Az első táblán például az idei rapid sakkbajnok Bánusz Tamás szerepelt, míg a harmadikon az ajkai torna bronzérmese, Kántor Gergely.

 

TungiAqua13

 

- Júliusban nagyon örültünk értékes helyezéseiknek, hiszen ez egyesületünk számára is remek visszhanggal bírt – mondta még el partijaik előtt Papp Nándor kanizsai csapatvezető. - Tamás 10, míg Gergely 9,5 pontot szerzett, joggal voltunk rájuk büszkék.

Érdekesség, hogy ezúttal Bánusz és Kántor is remizett, ugyanakkor a hátsó táblákon már az első három órában is született két nagykanizsai győzelem. 5:4-ig kimondottan izgalmasra sikeredett a mérkőzés, a három utoljára maradt párharcot azonban kivétel nélkül behúzta a TANSK. Ez egyben azt is jelentheti, hogy a dél-zalaiak megvédték NB I-es elsőségüket, történetük tizenharmadik aranyat is bezsebelhették, mi több, ebből tizenkettőt zsinórban – 2009 óta folyamatosan.

Eredmények (elöl a hazaiak): Bánusz – Antal döntetlen, Balogh Cs. - Kozák döntetlen, Kántor – Korpa döntetlen, Horváth D. - Bérczes döntetlen, Aczél – Neugebauer 0:1, Medvegy – Bagi döntetlen, Ribli – Torma döntetlen, Galyas – Handó 1:0, Markoja – Erdős 1:0, Bodó N. – Gáthi 1:0, Gara T. - Csiki 1:0, Bodó B. - Kováts Á. 1:0.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates