Megrendezik a hátralévő köröket.

Döntöttek a hazai sakkszövetségnél a bajnokságok folytatásáról, e szerint a 2019-2020-as szezon hátralévő fordulóit az NB I-ben augusztus 30-án, illetve szeptember 13-án rendeznék meg.

A sakkozóknál még a múlt héten kezdődött arról egyeztetés, hogy a járványügyi helyzet és korlátozások miatt félbe maradt bajnokságo(ka)t mikor és hogyan fejezhetnék be. Ismert, hogy a legfelső osztályból még két kör van hátra, de a meghozott döntés nem csupán az NB I-et érinti.


- Mondjuk úgy, amennyiben a vírus engedélyezi és ezt nagyon-nagyon reméljük, a hátralévő fordulókat augusztus 30-án és szeptember 13-án lejátsszuk, de nem csupán a legfelső ligában, hanem az alsókban is - mondta el Nádasi Tamás, a Magyar Sakkszövetség alelnöki tisztségében. – Ez az NB I-ben éppen a nagykanizsai együttest érinti a legkevésbé, hiszen a Tungsram-Aquaprofit NSK annyival vezet, ugyanakkor az NB I B-ben, valamint az NB II-ben, sőt a megyei versengésekben még jócskán lehetnek izgalmak. A Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp esetében például a második vonal Charousek csoportjában éppen ez állhat fenn. Az egerszegiek jelen helyzetben nem az első, vagyis feljutást jelentő helyen állnak, de a véghajrában ez változhat.


A pontos protokoll kidolgozása folyamatban van, de az biztos, hogy nem lesznek összevont helyszínű fordulók, vagyis a pályaválasztók élhetnek jogukkal. A csapatok 12-12 játékosán kívül csak a vezetőedzők, csapatvezetők, illetve a versenybírók lehetnek jelen a termekben. Arra még keresik a választ, hogy külföldi sakkozók táblákhoz ülhetnek-e, illetve milyen orvosi igazolással szükséges rendelkezniük az együtteseknek.


Ami tehát a legfontosabb, a sakkszövetség a pontvadászatok befejezése mellett áll, amennyiben ez mégsem lenne lehetséges, akkor a jelenlegi tabellák alapján hirdethetnek végeredményt.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates