horvathtamKalandos sakk vb zalai résztvevővel

 

A cseh fővárosban, Prágában rendezték meg 50 illetve, 65 év feletti kategóriában a szenior sakkcsapatok világbajnokságát,. Az utóbbi csapatnak tagja volt Horváth Tamás, a Z. Csuti Hydrocomp SK szakmai vezetője és versenyzője is.

 

 

 horvathtam

 

Az egerszegi sakkozó a csapatkapitányi posztot is betöltötte. Rajta kívül Faragó Iván, Hardicsai Péter, Dőry Jenő és Boguszlavszkij Jevgenyij szerepelt a magyar csapatban.


- Már a koronavírus árnyékában kezdődött a verseny, amit így utólag nézve jobb lett volna elhalasztani - kezdte Horváth Tamás. - A verseny elején jól teljesített a csapat a kilenc fordulósra tervezett vb-n. Hosszú ideig a toronymagasan esélyes orosz csapat mögött a második helyen álltunk. A hetedik fordulóban kikaptunk, és végül a 16. helyen zártunk az 52 csapatot felvonultató mezőnyben. A forduló után a szervezők befejezettnek nyilvánították a versenyt. Minden csapat igyekezett minél gyorsabban elhagyni a cseh fővárost. Mi is kint értesültünk arról, hogy a szlovákok a határ lezárását tervezik, éppen , hogy csak át tudtunk csúszni a cseh-szlovák határon. Szerencsésen haza értünk, de nincsenek pozitív élményeink a versenyről.


- Mi közben a magyar csapat tagjaként Csehországban versenyzett, itthon a rangadón kikapott a Csuti egyik riválisától?
- Itthon is akadtak furcsa dolgok. Az Ajka elleni találkozón Csiszár Zoltán úgy vesztette el partiját, hogy elfelejtette kikapcsolni mobil-telefonját és megszólalt a zsebében. Ilyenkor a versenybírónak, azonnal az ellenfelet kell kihirdetni győztesnek. Mellette még több balszerencsés partit játszottunk, így nyert az ellenfél. Az Ajka most vezeti a tabellát, de a hátra lévő két fordulóban – valamikor majd - megpróbálunk javítani.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates