Jobbik kiesőként végzett az NB I A-csoportjában a Hydrocomp Csuti SK sakkcsapata. Mivel azonban a B osztály egyik bajnoka nem vállalta a legjobbak közötti indulást, az országos szövetség vezetése felkérte a megyeszékhelyi csapatot, hogy továbbra is az A osztályban szerepeljen.

A Csutinál megköszönték a lehetőséget, de a klub vezetése úgy döntött, hogy szakmai és anyagi okok miatt csak az NB I B csoportjában indulnak. Ősztől a felnőtt csapat az NB I-B Nyugati-csoportjában versenyez, a második csapat, amelyet javarészt fiatalok alkotnak, az NB II-ben szerepel majd.

x

Ajkán rendezték meg a Magyar Rapid Sakkbajnokságot. A 146 induló között ott voltak az egerszegi sakkozók is. A verseny 20-20 perc, lépésenként 5 másodperces idő beosztással zajlott, amely megfelelt a nemzetközi gyakorlatnak.
A bajnokságon Horváth Ádám, a Csuti Hydrocomp nagymestere 9 ponttal díjazott helyen zárt. Horváth Tamás 8 ponttal a torna legjobb szenior versenyzőjének bizonyult. A zalaiak két fiatalja közül Cseke M. 4,0 pontot, a mindössze 11 éves Kósi Kornél Áron 3,5 pontot gyűjtött.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates