Nyomtatás

Búcsúzik a Csuti a legjobbaktól.

 

Bár még két forduló van hátra, mégis biztosra vehető, hogy a Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp SK kiesik az sakkcsapatok NB I A-csoportjából. Az utolsó két játéknapon a csutisok az éllovas Kanizsa és a harmadik helyezett Atomerőmű Paks csapatával játszanak, ellenük szinte semmi esély a győzelemre.

 

horvath tamas sakk1– Nem így képzeltük el a bajnoki idényt - hangoztatta Horváth Tamás, a Csuti szakmai vezetője, játékosa. - Ki kell mondani, a csapatunk magyar magja megöregedett. Egyéni versenyekre szinte nem járnak, így nehéz bírni a bajnoki mérkőzések során a több órás koncentrációt. Több találkozót vesztettünk úgy, hogy a partik során nem tudtunk végig koncentrálni, a harmadik vagy a negyedik órában rontottunk. Nyert állásokat buktunk el, vagy adtuk döntetlenre. Nálunk a magyar sakkozók dolgoznak. A többi együttesnél sok egyéni versenyen is indulnak a sakkozók, formában tudják tartani magukat. A másik ok, nálunk szűk a játékoskeret, szinte mindig az a tizenkét játékos ült asztalhoz. A mai számítógépes világban ellenfeleink a partik lehívásával felkészült belőlük. Kielemezték a játékukat. A felkészülésnek óriási szerepe van a sakkban. Ellenfeleink rendre húsz fős keretből gazdálkodnak. Nem tudhattuk, éppen ki játszik ki ellen.

 

Horváth Tamás elmondta, hogy a két első táblán szereplő ukrán nemzetközi nagymesterekkel elégedettek voltak. Különösen Onischukkal. A bent maradás nem rajtuk múlt, hanem egyértelműen a középső és hátsó táblákon szállt el a megkapaszkodás esélye.

 

- Sokszor elmondtam, hogy óriási a különbség az NB I A és a B csoportja között. Csapatunk erre a legjobb példa. A B-t simán megnyerjük, a magyar maggal, ez a teljesítmény egy osztállyal feljebb már kevés.

 

- A csodában nem bíznak, hogy esetleg valamelyik nagyágyú ellen összejöhetne a győzelem?

 

- Tizenkét táblából 7-8-on betlizzen az ellenfél ilyen nincsen a sakkban.

 

- Lehet olyat is hallani, hogy az egyik B-csoportos bajnok nem vállalná a legmagasabb osztályban való szereplést…

 

– Egyből nem mondanánk igent, le kell ülni a vezetőknek, játékosoknak és át kell beszélni a dolgokat, szakmai és anyagi téren egyaránt.

 

Horváth Tamás elmondta még, hogy 30 éve dolgozik az országos szövetségben, de most befejezi. Közölte a Magyar Sakk Szövetség vezetésével, hogy a rövidesen sorra kerülő közgyűlés után már nem vállal semmilyen beosztást a testületben.