Nyomtatás

TOP12NBNagykanizsán rendezte a megyei asztalitenisz szövetség Zala megye 2019. évi TOP-12 bajnokságát a Nemzeti Bajnokságban játszók részére. A meghívott 12 játékost két hatos csoportba osztották, ahol körmérkőzéseket játszottak.

A csoportok első két helyezettjei játszottak a döntőbe jutásért, a harmadik helyezettek az 5-6. helyért, a negyedikek a 7-8. , az ötödikek a 9-10. , a hatodikok a 11-12. helyért. 

A versenyen a Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE, a Hévíz, a Vonyarcvashegy, Zalakomár, és az EVO ASE (Zalaegerszeg) versenyzői indultak, csak a Gyenesdiás játékosai hiányoztak.

Az "A" csoportot Nyírő József nyerte veretlenül Gyöngyösi Áron előtt. (Gyöngyösi csak az egymás elleni győzelemmel előzte meg a kanizsai Halászt). A "B" csoportot Nagy Emil nyerte veretlenül Balatoni Máté előtt. (Balatoni szintén az egymás elleni eredménnyel előzte meg Tőkést).

Nyírő Balatonit, Nagy Gyöngyösit verte a döntőbe jutásért. A döntőt végül a nagy esélyes Nyírő József nyerte és így ő lett a TOP-12 bajnoka 2019-ben.

 

TOP12NB


1. Nyírő József (Hévíz), 2. Nagy Emil (Vonyarcvashegy), 3. Balatoni Máté (Hévíz), 4. Gyöngyösi Áron (EVO ASE), 5. Tőkés Levente (Hévíz), 6. Halász Lajos (Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE), 7. Papp Róbert (EVO ASE), 8. Novotny Gábor (Zalakomár), 9. Tuboly Jenő (EVO ASE), 10. Tóth István (Zalakomár), 11. Sümegi János (Hévíz), 12. Kövesi József (Zalakomár).

A képen az első hat helyezett: Halász Lajos, Nagy Emil, Nyírő József, Tőkés Levente, Gyöngyösi Áron, Balatoni Máté (balról jobbra)