Két aranyérmet szereztek a ZTE RK röplabdázói.


Befejeződött a szezon a ZTE RK röplabdázói számára. A klubnál van ok az örömre, a férfiak az NB II Nyugati csoportjában lettek bajnokok, nők pedig a dunántúli területi bajnokságot nyerték meg.


merth a portre- Maximálisan elégedett vagyok felnőtt csapataink teljesítményével – összegzett Merth Attila elnök. - A férfiak veretlenül lettek bajnokok az NB II-ben, igaz a sorozatterhelés következtében a hajrára kicsit elfogytunk, ami várható volt. A bajnokság során az alapszakaszban kaptunk csak ki, mindössze négyszer az NB I-ben szereplő csapatok junior együtteseitől. A kaposvári és a székesfehérvári fiatalok győztek le minket kétszer. Az említett két csapat egyébként ott van korosztálya országos döntőjében. A Kaposvártól egyedül nekünk sikerült szettet rabolnunk az egész mezőnyben. Az NB II-es ellenfeleinket az alapszakaszban és a rájátszásban is oda-vissza megvertük. Igaz, a végén kétszer is csak 3:2-re nyertünk, de végül veretlenek maradtunk velük szemben.


- A ZTE akár játszhatna az NB I-ért, azonban nem vállalják...


- Több okból is. Jelenlegi otthonunkat, az Ostoros Károly-csarnokot felújítják, ezen kívül más, az NB I-nek megfelelő terem a városi sportcsarnok nincs, de ezt anyagilag nem bírnánk el. A másik ok, rutinos játékosaink többsége már nem vállalná a magasabb osztállyal járó plusz terhelést. A harmadik ok a férfiaknál az utánpótlás nevelésünk "hézagos", vannak még hiányzó korosztályok, amelyeket fel kell építeni. Egyébként a másik két bajnok közül a Miskolc szintén nem vállalta az NB I-et, a Szeged egyedüliként kerülhet fel az első osztályba. Ennek ellenére a három csapat vezetése, azzal a kéréssel fordult az országos szövetséghez, hogy egy semleges helyszínen döntsük el, melyik csapat az NB II legjobbja. Várjuk a szövetség válaszát. Nagyon bízunk benne, hogy az Ostroros-csarnok felújításának végére, már egy olyan csapatot tudunk kialakítani, amely két év múlva akár az NB I-et is megcélozhatja.


- A gyengébbik nem sem maradt le a férfiaktól...


- A győriek által szervezett dunántúli bajnokság színvonalában az NB II és a megyei között helyezkedik el. Az U-19-es csapattal kiegészülve lányaink veretlenül lettek aranyérmesek. Náluk a személyes okok mellett szintén a teremproblémák is belejátszottak, hogy egyelőre nem vállaljuk az NB II-t. Csak ismételni tudom magam, ha az Ostoros-csarnok felújítása megtörténik, akkor gondolkodhatunk az előrelépésen.


- A nőknél az utánpótlás területén jobban állnak. Mikor lehet a fiatalokra jobban alapozni?


- Pár évnek még el kell telnie. Mindkét nemnél fontos lesz megtartani a tehetségeinket. Már vittek el tőlünk fiatalt a magasabb osztályban játszó csapatok. Mi nevelünk, a rendszer hibája, hogy mindössze csekély nevelési költségtérítés jár egy ilyen játékos után. A problémák ellenére reménykedünk, hogy jó két év múlva már bátrabban tervezhetünk.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates